Száguld tovább a forint - Rögtön elfelejtjük a 320-at
Deviza

Száguld tovább a forint - Rögtön elfelejtjük a 320-at

Portfolio
Hétfőn átmenetileg 320 fölé gyengült a forint az euróval szemben, majd onnan kedd reggel megint erősödéssel kezdett. A nemzetközi devizapiacon a dollár 1,13 alá tudott erősödni az euróval szemben, és egyelőre ott tartja is magát.

Eldőlt: Matolcsy marad az MNB elnöke

Orbán Viktor miniszterelnök Matolcsy György ismételt kinevezésére szándékozik javaslatot tenni a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztségére Áder János köztársasági elnöknek, a jelölt parlamenti meghallgatása után - tájékoztatta az MTI-t kedd délután Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Tovább a cikkhez

Közeledik a 318

Tovább erősödött a forint, lassan a 318-as szintet közelíti az euró jegyzése, ami már 0,6%-os forinterősödést jelent tegnaphoz képest.


Hirtelen kapott erőre a forint

Kedd reggel erősödésbe kapcsolt a forint, 318,5-ig zuhant az euróval szembeni jegyzés, ami 0,5%-kal alacsonyabb a tegnapinál.


A forint már az inflációs adat megjelenése előtt erősödni kezdett, majd a KSH közlése után kapott igazán szárnyra. A vártnál magasabb januári maginfláció ugyanis azt üzenheti, hogy közeleg az MNB szigorítása.

Itt a fontos januári inflációs adat - Van benne egy nagy meglepetés!

Idén januárban az előző év azonos időszakához képest 2,7%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon - derült ki a KSH mai adataiból. Az elemzők 2,7%-os indexre számítottak, így az adat nem okozott meglepetést. Az éves maginflációs index értéke viszont váratlanul 2,8%-ról 3,2%-ra ugrott, ami ötéves csúcs, és egyben a mögöttes árnyomás erősödésére utal. Tovább a cikkhez

Tovább kerülgeti a 320-at a forint

Kedd reggel 319,74-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett hétfő estéhez képest. Tegnap délután átmenetileg 320 felett is járt az euró-forint jegyzés, majd onnan kapaszkodott kicsit vissza a magyar deviza. Ugyanakkor továbbra is a 320-as lélektani szint lehet a középpontban, ekörül kisebb hangulatingadozásokkal oldalazhat a forint. A dollár 283,34 forintot ér jelenleg, míg az angol font 364,55-nél járt.Tovább kerülgeti a 320-at a forint

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty is 0,1 százalékkal erősödött, míg a cseh korona stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon a török líra is minimális elmozdulást mutat a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,4 százalékkal erősödni tudott.

A dollár hétfőn 1,13 alá erősödött az euróval szemben, majd innen kedd reggel jött egy kis korrekció, az 1,1285 körüli jegyzés 0,1 százalékkal magasabb volt a hétfő estinél. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimális elmozdulást mutat reggel.Tovább kerülgeti a 320-at a forint

Magyar szempontból a nap legfontosabb adata a hamarosan érkező januári inflációs statisztika lesz, melyre akár a forint is reagálhat. Az MNB alelnöke ugyanis a múlt hónapban arról beszélt, hogy kiemelten figyelik majd az adószűrt maginfláció alakulását a közelgő szigorítással kapcsolatban, ezért a mostani szám elsősorban a jegybank szempontjából lehet lényeges.

Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
forint érme