Deviza

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése

Portfolio
Ma reggel 2 bázisponttal mínusz 0,22%-ra, történelmi mélypontra bukott a 10 éves német államkötvény hozama azután, hogy a Fed elnöke tegnap közelgő kamatvágás lehetőségére utalt beszédében és közben a befektetők "hangolnak" a holnapi EKB kamatdöntésre is, amelyen újbóli lazító lépésre utaló jelzés is elhangozhat.
Amint külön cikkekben megírtuk: nagy részvénypiaci emelkedést, illetve dollárgyengülést és forinterősödést váltottak ki tegnap azok a Fed-jelzések, miszerint az eldurvuló kereskedelmi háború növekedéslassító hatásai miatt az amerikai jegybanknak is meg kell tennie a szükséges lépéseket. Ez a befektetők logikája szerint kamatcsökkentés lehet, amelynek lehetőségét eddig inkább lebegtette a jegybank, illetve kiváró álláspontot sugallt.

Az amerikai-kínai kereskedelmi háború eldurvulása, illetve a legújabb front: az amerikai-mexikói háború (amely ellen még republikánus képviselők is kikeltek) azonban meggyőzhette a Fed vezetőit, hogy Donald Trump amerikai elnök egyelőre nem valószínű, hogy gyorsan meg tudna egyezni a nagy kereskedelmi partnerekkel a vitás kérdésben, mint ahogy arra eddig számoltak.

Ez pedig tartósan ronthatja a globális, illetve amerikai gazdasági növekedés kilátásokat (amellett, hogy az amerikai inflációt is felhajthatja). Az amerikai gazdaság a Trump-adócsökkentés kifutó növekedési hatása miatt egyébként is lassult volna 2020-tól, de erre ráerősítenek a kereskedelmi háborús feszültségek, a beszállítói láncokat érintő sérülések. Így ezért árazhatja a piac szeptemberre már a mostani 2,25-2,5%-os kamat akár 50 bázispontos, év végéig pedig akár 75 bázispontos vágását.

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése


Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése
A romló növekedési kilátások és azok a várakozások, hogy az EKB is közel kerülhet a beharangozott újabb valamilyen lazító lépéshez, együtt tovább süllyesztették szerda reggel az európai államkötvény hozamokat. A legtöbb nyugat-európai ország 10 éves kötvényhozama 1-2 bázisponttal esett, a német 10 éves pedig új történelmi mélypontra bukott -0,22%-nál.

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése
A Budapesti Elektromos Mûvek Nyrt. MTI
roosevelt 7_8 iroda shutter
weworkiroda2
BET
Mosoczi_Laszlo_Jaszbereny_ikop1500
Richter
An oil pumping unit, also known as a
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
forintarfolyam