Deviza

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése

Portfolio
Ma reggel 2 bázisponttal mínusz 0,22%-ra, történelmi mélypontra bukott a 10 éves német államkötvény hozama azután, hogy a Fed elnöke tegnap közelgő kamatvágás lehetőségére utalt beszédében és közben a befektetők "hangolnak" a holnapi EKB kamatdöntésre is, amelyen újbóli lazító lépésre utaló jelzés is elhangozhat.
Amint külön cikkekben megírtuk: nagy részvénypiaci emelkedést, illetve dollárgyengülést és forinterősödést váltottak ki tegnap azok a Fed-jelzések, miszerint az eldurvuló kereskedelmi háború növekedéslassító hatásai miatt az amerikai jegybanknak is meg kell tennie a szükséges lépéseket. Ez a befektetők logikája szerint kamatcsökkentés lehet, amelynek lehetőségét eddig inkább lebegtette a jegybank, illetve kiváró álláspontot sugallt.

Az amerikai-kínai kereskedelmi háború eldurvulása, illetve a legújabb front: az amerikai-mexikói háború (amely ellen még republikánus képviselők is kikeltek) azonban meggyőzhette a Fed vezetőit, hogy Donald Trump amerikai elnök egyelőre nem valószínű, hogy gyorsan meg tudna egyezni a nagy kereskedelmi partnerekkel a vitás kérdésben, mint ahogy arra eddig számoltak.

Ez pedig tartósan ronthatja a globális, illetve amerikai gazdasági növekedés kilátásokat (amellett, hogy az amerikai inflációt is felhajthatja). Az amerikai gazdaság a Trump-adócsökkentés kifutó növekedési hatása miatt egyébként is lassult volna 2020-tól, de erre ráerősítenek a kereskedelmi háborús feszültségek, a beszállítói láncokat érintő sérülések. Így ezért árazhatja a piac szeptemberre már a mostani 2,25-2,5%-os kamat akár 50 bázispontos, év végéig pedig akár 75 bázispontos vágását.

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése


Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése
A romló növekedési kilátások és azok a várakozások, hogy az EKB is közel kerülhet a beharangozott újabb valamilyen lazító lépéshez, együtt tovább süllyesztették szerda reggel az európai államkötvény hozamokat. A legtöbb nyugat-európai ország 10 éves kötvényhozama 1-2 bázisponttal esett, a német 10 éves pedig új történelmi mélypontra bukott -0,22%-nál.

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése
gazdagok_jacht_shutter
Katona Bence Hiventures
Tesla
Frankfurti tőzsde
netflixgettyy
Vörös Tamás
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
100 forint mnb