Hirtelen elkezdett erősödni a forint
Deviza

Hirtelen elkezdett erősödni a forint

Portfolio
Nem megy jól a héten a forintnak, tegnap már a 327-es szintet is megközelítette az euró jegyzése, ma délutánra viszont erősödést mutat a hazai deviza. A jövő héten két fontos kamatdöntés is jön, az MNB és az EKB lépései meghatározhatják az irányt.

Erősödik a forint

Ahhoz képest, hogy reggel még 326,5 forintot kellett adni egy euróért, délutánra erősödést mutatott a hazai deviza, jelenleg 325,9-es szinten áll az euróval szemben. Az erősödés mögött egyelőre úgy tűnik, nincs különösebb ok, a forint mellett az olyan régiós devizák is erősödnek az euróval szemben, mint a cseh korona vagy a lengyel zloty.


Folytatja gyengélkedését a forint? Fontos szint közeleg

Csütörtök reggel 326,5 közelében kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett szerda estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Tegnap napközben 327 körül is járt a jegyzés, ami azért érdekes, mert innen már nincs messze az a 327,5-ös szint, ahonnan májusban fordult a forint. Akkor utána egészen 320-ig erősödött vissza, most ha átvisszük ezt a szintet, akkor megnyílhat az út a tavaly nyáron látott 330-as rekordárfolyam felé. A dollárral szemben 290,5-nél járt a forint, míg az angol font 361,3 forintot ért.Folytatja gyengélkedését a forint? Fontos szint közeleg

A régióban egyelőre felemás a hangulat, hiszen a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, a cseh korona pedig egy kicsit erősödni tudott az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig egy kicsit erősödni tudott.

A dollár piacán is némi fordulat látszik ma reggelre, hiszen az utóbbi napok erősödése megtorpant, nem tudott 1,12-ig elmenni az amerikai deviza az euróval szemben. Most 1,124 körül jár az árfolyam, ami 0,1 százalékos gyengülést jelent a dollár szempontjából. Közben a japán jen 0,25 százalékkal erősödött az amerikai fizetőeszközzel szemben, az angol font pedig stagnál.Folytatja gyengélkedését a forint? Fontos szint közeleg

Igazán fontos piacbefolyásoló adat ma sem jelenik meg, a befektetők többsége már a jövő heti kamatdöntésekre fókuszál. Magyar szempontból az MNB keddi döntése lesz fontos, majd két napra rá az EKB döntéshozói is összeülnek.

wall street_shutterstock
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
BET
Denso
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1488477983 (1)