FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

18 éves mélypontra szakadt a forint

Portfolio
Egyértelműen az az alapforgatókönyve az Európai Bizottságnak, hogy megállapodás nélkül fog kizuhanni október végén az Egyesült Királyság az Európai Unióból, és ez, illetve az általános kockázatkerülés, továbbá az EKB-től várt további kamatvágás jókora dollárerősödést váltott ki a vezető devizákkal szemben. Emiatt a gyengélkedő forint 18 éves mélypontra bukott vele szemben ma hajnalban. Most reggel is 303 körül állnak a jegyzések a bankközi piacon.

Ezekben a napokban sok igen fontos kérdés eldől a Brexit ügyében, így például az, hogy átmegy-e a brit alsóházon a Brexit újabb halasztásával és a megállapodás nélküli kizuhanás blokkolásával kapcsolatos ellenzéki törvényjavaslat. Mindemellett Boris Johnson brit kormányfő tegnap este ígéretet tett arra, hogy ő sohase fog további Brexit-halasztást kérni és közben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés