500 forint shutter
Deviza

Megint falnak ment a forint

Portfolio
A nap második felére megint gyengült a forint az euróval szemben, így elmondhatjuk, hogy a 328-as ellenállást sokadszor sem sikerült átvinnie.

Megint falat fogott a forint

A nap második felére 0,3 százalékkal gyengült a forint, így 329,3 körül jár a jegyzés. Ezzel nem számít kirívóan alulteljesítőnek a magyar deviza, hiszen a lengyel zloty is 0,2 százalékot veszített. Az viszont elmondható, hogy megint visszapattantunk a 328-as erős támasz szintről. 

Hétfő reggel 327,97-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett a péntek esti árfolyamhoz képest. Az elmúlt hetekben rendre 328 körül torpant meg a forint erősödése, onnan többször is 330 környékére pattant vissza az árfolyam. Így most is kulcsfontosságú lehet, merre indulunk innen tovább. A forint ellen szólhat, hogy az ilyen erős ellenállásokat általában csak nagy lendülettel tudja átvinni egy deviza, vagyis jelentősebb forinterősödés kellene, aminek lehetséges okát ma még nem látjuk. A dollár jegyzése 293,5-nél jár, míg az angol font most 379,65 forintba kerül.

A régióban sem látunk egyelőre nagy mozgást, a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdul az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 1,2 százalékos szárnyalást mutat.

Egyelőre az euró-dollárban sem látjuk azt, mitől indulna el bármelyik irányba komolyabban, a Fed és az EKB kamatdöntései után csendesebb napokra lehet számítani. Ennek megfelelően ma reggel is alig mozdult a jegyzés. A japán jen közben 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig szintén minimális javulást mutat.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
forint érme