500 forint shutter
Deviza

Tovább bukdácsol a forint, már 332 felett az euró

Portfolio
Szerdán sem megy a forintnak, folytatódik az elmúlt napok gyengülése az euróval szemben különösebb hír nélkül. A további alulteljesítéssel a nap második felére 332-ig gyengült a magyar deviza az euróval szemben.

A szerdai nap második felében már 332 felett járt az euró jegyzése, ez 0,2 százalékkal volt magasabb a keddi árfolyamnál. Ez egyébként nagyjából kéthetes mélypontot jelent a forint szempontjából, utoljára október második felében volt ilyen gyenge. Akkor egyébként 333,5 körül fordult meg a botladozás, azt a szintet lesz érdemes most is figyelni. Jól jelzi a forint alulteljesítését, hogy az elmúlt egy hétben 0,8%-ot veszített a magyar deviza, miközben a legfontosabb régiós versenytársak, a lengyel zloty és a cseh korona alig mozdultak.

Különösebb hír nem indokolja a forint utóbbi napokban látott gyengélkedését, vélhetően megint előtérbe kerültek az alacsony reálkamattal és az MNB esetleges további lazításával kapcsolatos befektetői vélemények.

A többi feltörekvő piaci deviza esetében sem látunk jelentős mozgást, a török líra 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén mérsékelt visszaesést mutat.

Az euró kicsit erősödni tudott a dollárral szemben, ezzel némi korrekció látszik az utóbbi napok folyamatai után. Most 1,1086 körül jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen közben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font stagnál.

DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
forintdevizaárfolyam