500 forint shutter
Deviza

Tovább bukdácsol a forint, már 332 felett az euró

Portfolio
Szerdán sem megy a forintnak, folytatódik az elmúlt napok gyengülése az euróval szemben különösebb hír nélkül. A további alulteljesítéssel a nap második felére 332-ig gyengült a magyar deviza az euróval szemben.

A szerdai nap második felében már 332 felett járt az euró jegyzése, ez 0,2 százalékkal volt magasabb a keddi árfolyamnál. Ez egyébként nagyjából kéthetes mélypontot jelent a forint szempontjából, utoljára október második felében volt ilyen gyenge. Akkor egyébként 333,5 körül fordult meg a botladozás, azt a szintet lesz érdemes most is figyelni. Jól jelzi a forint alulteljesítését, hogy az elmúlt egy hétben 0,8%-ot veszített a magyar deviza, miközben a legfontosabb régiós versenytársak, a lengyel zloty és a cseh korona alig mozdultak.

Különösebb hír nem indokolja a forint utóbbi napokban látott gyengélkedését, vélhetően megint előtérbe kerültek az alacsony reálkamattal és az MNB esetleges további lazításával kapcsolatos befektetői vélemények.

A többi feltörekvő piaci deviza esetében sem látunk jelentős mozgást, a török líra 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén mérsékelt visszaesést mutat.

Az euró kicsit erősödni tudott a dollárral szemben, ezzel némi korrekció látszik az utóbbi napok folyamatai után. Most 1,1086 körül jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen közben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font stagnál.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
forint érme