forint érme
Deviza

Tényleg nem tartott ki sokáig a forint ereje – Megint célba vesszük a mélypontot?

Portfolio
A keddi erősödés után tegnap megint a gyengülés felé mozdult a forint, így nem tudott még jobban eltávolodni a kritikusnak mondható szeptemberi mélypontjától. A magyar deviza 333 felett indítja a csütörtöki kereskedést, így továbbra is egy százalékra van az említett rekordgyenge szintjétől.

Csütörtök reggel 333,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Szerdán inkább a gyengülés felé mozdult a magyar deviza azok után, hogy kedden az MNB kamatdöntése után érezhető erősödést láttunk. Így összességében továbbra is azt mondhatjuk, hogy a 336,3-as korábbi csúcsot érdemes szem előtt tartani az euró-forint árfolyam esetében, ettől alig egy százaléknyira tudtunk csak eltávolodni. A dollár jegyzése most 301,18-nál jár, az angol font pedig 389,27 forintba kerül.

A régiós versenytársak nem mutatnak elmozdulást egyelőre, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig ugyanott áll, ahol szerda este.

Az elmúlt napokban az euró-dollár árfolyamban sem láttunk komoly izgalmakat, az 1,10-es határ megközelítése után a dollár nem tud tovább erősödni, de az euró is képtelen számottevő korrekcióra. A következő időszakban továbbra is elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek mozgathatják a piacot, most éppen úgy tűnik, hogy a vártnál talán nehezebb lesz tető alá hozni a megállapodást. Csütörtök reggel 1,107 körül jár a jegyzés, ami megegyezik a tegnap estivel. A japán jen és az angol font árfolyama sem mozdult el jelentősen, vagyis összességében csendesen indul a nap a devizapiacokon.

The Hungarian central bank, also known as Magyar Nemzeti Bank,
Frankfurti tőzsde
Brexit Michel Barnier europai unio
getty építőipar építkezés város construction
kulgazdasag ujsagiro Portfolio allashirdetes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint200117