GettyImages-1142412879forintbankjegy
Deviza

Most dől el a forint sorsa - Innen nincs megállás a 350-ig?

Portfolio
A forint új történelmi mélypontra gyengült az euróval szemben kedden reggel, ezért áttekintettük, hogy mi várhat a hazai devizára a technikai elemzés alapján.

Technikailag a forint közép- és hosszabb távú árfolyam kilátásai kapcsán érdemes a havi alapú grafikont vizsgálni, amely arra mutat rá, hogy egy háromszögben halad fokozatosan felfelé az EURHUF, azaz gyengülő trendben van a forint. A ma reggeli eséssel ennek a háromszögnek lényegében a felső száráig esett a forint 337-nél és ez a felső szár (emelkedő trendvonal) tartja vissza a forintot egyelőre a további érdemi gyengüléstől. Ahhoz tehát, hogy érdemben tovább gyengülhessen a forint, előbb ezt a 336-337 körüli ellenállást kellene tartósan áttörnie felfelé az EURHUF-nak és ebben az esetben ez az árfolyamtartomány egy újabb forinterősödési kísérletnél már támaszként funkcionálna.

A 337 feletti árfolyam esetén nehéz kapaszkodót találni a további árfolyam alakulás kapcsán, de érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a háromszögön belül az EURHUF utolsó két emelkedő hulláma nagyjából 15, illetve 20 egységnyi emelkedést jelentett.

Így tehát ha a 337 feletti szintre kitör az árfolyam, akkor közép távon elképzelhető, hogy eléri majd a 350-360 közötti tartományt.

Ha tartósan a háromszögön belül tud maradni az EURHUF, akkor lefelé a 320 körüli tartományt érdemes figyelni, mert ott jár a hosszú távú, 11 éves, emelkedő trendvonal, azaz a háromszög alsó szára. Ez a 320 körüli zóna tudna tehát megálljt parancsolni a forint nagyobb erősödési hullámának, igaz látni kell azt is, hogy a háromszögön belül további, még meredekebb emelkedő trendvonal is behúzható az idén tavasztól induló forintgyengülési hullámra. Ez a trendvonal jelenleg 330 körül jár, így egy intenzívebb forinterősödésnek először ezen kellene lefelé átjutnia. Ha ez sikerülne, még ebben az esetben is 10 egységnyi távolságra járna a fentebb jelzett 11 éves emelkedő trendvonaltól az EURHUF, tehát még 330 alatti forint is azt jelentené, hogy továbbra is gyengülő trendben van a magyar fizetőeszköz.

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György