500 forint shutter
Deviza

Kapaszkodik a forint a mélypont után

Portfolio
A múlt heti történelmi mélypont után fellélegezhetett a forint, de így is 335 közelében kezdi a hetet. Hétfőn délelőtt kissé eltávolodott a történelmi mélypontjától.

Erősödött a forint

Hétfőn délelőtt erősödött a forint a vezető devizákkal szemben. A forint 333,4-es szintig kapaszkodott az euróval szemben a reggeli 334,8 után. 

Hétfő reggel 334,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. A múlt héten 337,3-nál új történelmi mélypontot láttunk a forint esetében, onnan kapaszkodott kicsit vissza a magyar deviza csütörtökön és pénteken.

Elsősorban a zloty-forint longok stopjai segíthettek a forintnak visszafordulni azt követően, hogy csütörtökön a lengyel legfelsőbb bíróság a bankok szempontjából kedvezőtlen döntést hozott a devizahitelekről – olvasható a Commerzbank hétfő reggeli elemzésében. A másik fontos tényező az volt, hogy a történelmi mélypont elérése után néhány magyar jegybanki döntéshozó lehetséges szigorításról kezdett beszélni, ami a bank szerint verbális intervencióként fogható fel, nem jelent komoly fordulatot. Rövidtávon a Commerzbank a zloty további gyengülésére számít, ami a forintot is erősítheti még egy kicsit.

Hétfő reggel egyébként 0,1 százalékos erősödéssel kezd a lengyel deviza az euróval szemben, a cseh korona pedig stagnálással kezdi a napot. A feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékos erősödésben van a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig alig mozdult péntek estéhez képest.

Az euró-dollár árfolyamban továbbra sem láttunk komoly áttörést, változatlanul 1,10 körül ingadozik a jegyzés. Hétfő reggel 1,102 körül kezdi a hetet, ami azt jelenti, hogy hetek óta szűk sávban ingadozik, a nagy jegybankok további jelzéseire várnak a befektetők. Ebből a szempontból a Fed jövő szerdai kamatdöntése lehet kulcsfontosságú, addig vélhetően marad az oldalazás.

Címlapkép: Shutterstock

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint shutter