500 forint shutter
Deviza

Kapaszkodik a forint a mélypont után

Portfolio
A múlt heti történelmi mélypont után fellélegezhetett a forint, de így is 335 közelében kezdi a hetet. Hétfőn délelőtt kissé eltávolodott a történelmi mélypontjától.

Erősödött a forint

Hétfőn délelőtt erősödött a forint a vezető devizákkal szemben. A forint 333,4-es szintig kapaszkodott az euróval szemben a reggeli 334,8 után. 

Hétfő reggel 334,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. A múlt héten 337,3-nál új történelmi mélypontot láttunk a forint esetében, onnan kapaszkodott kicsit vissza a magyar deviza csütörtökön és pénteken.

Elsősorban a zloty-forint longok stopjai segíthettek a forintnak visszafordulni azt követően, hogy csütörtökön a lengyel legfelsőbb bíróság a bankok szempontjából kedvezőtlen döntést hozott a devizahitelekről – olvasható a Commerzbank hétfő reggeli elemzésében. A másik fontos tényező az volt, hogy a történelmi mélypont elérése után néhány magyar jegybanki döntéshozó lehetséges szigorításról kezdett beszélni, ami a bank szerint verbális intervencióként fogható fel, nem jelent komoly fordulatot. Rövidtávon a Commerzbank a zloty további gyengülésére számít, ami a forintot is erősítheti még egy kicsit.

Hétfő reggel egyébként 0,1 százalékos erősödéssel kezd a lengyel deviza az euróval szemben, a cseh korona pedig stagnálással kezdi a napot. A feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékos erősödésben van a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig alig mozdult péntek estéhez képest.

Az euró-dollár árfolyamban továbbra sem láttunk komoly áttörést, változatlanul 1,10 körül ingadozik a jegyzés. Hétfő reggel 1,102 körül kezdi a hetet, ami azt jelenti, hogy hetek óta szűk sávban ingadozik, a nagy jegybankok további jelzéseire várnak a befektetők. Ebből a szempontból a Fed jövő szerdai kamatdöntése lehet kulcsfontosságú, addig vélhetően marad az oldalazás.

Címlapkép: Shutterstock

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György