B__OB20160104024
Deviza

Nekiment a falnak és lepattant róla a forint

Portfolio
A pénteki és hétfői meglódulást szerdán délelőtt újabb forinterősödési hullám követte, így az euróval szemben átmenetileg 331 alatt is járt az árfolyam, ahol fontos akadály tornyosult. Erről első körben vissza is pattant a gyengülés irányába a forint. Közben a magyar részvénypiacba is belevettek, így a mai forinterősödés akár valamilyen magyarspecifikus fejlemény is lehet. Ebben persze a vártnál jobb európai szolgáltatói bmi-adatok, a Brexit-kockázatok enyhülése, illetve az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás körüli piaci bizakodás is szerepet játszhat. Ma és pénteken elsősorban az Egyesült Államokból jönnek még fontos konjunktúra-adatok, ezek pedig a forintot is újra megmozgathatják a piaci hangulat változtatásán keresztül.

Lepattant a falról a forint

Amint arra felhívtuk a figyelmet, meg is történt: a 331-es szint tesztelése után a gyengülés felé haladt tovább első körben a forint, azaz működött a technikai elemzés. A 100 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal egyelőre megállította a forint erősödési hullámát. 

Hatalmas intervenciót hajtott végre a Fed

Kedd este hatalmas, 95,6 milliárd dollárnyi likviditásbővítő intervenciót hajtott végre az amerikai jegybank, hogy a rövid távú piaci hozamokat stabilan tartsa.

Tovább a cikkhez

331-nél az euró, egyhavi csúcson a forint

Tovább erősödött a forint, az imént már 331 alatt is járt az euró jegyzése, azaz határozottan tesztelni kezdte az árfolyam az erősnek mondott technikai korlátot 331 környékén. A mai erősödéssel egyhavi csúcsra ért a forint.

Nekimegy a falnak a forint

A délelőtti kereskedés során tovább erősödött a forint, az euróval szemben már 331,25-nél jár a kereskedés, azaz lényegében elérte az árfolyam azt a technikai zónát, amelyet reggeli cikkünkben erős akadálynak mondtunk a további forinterősödés kapcsán. Itt, 331 közelében, húzódik ugyanis egy féléves emelkedő trendvonal, illetve a 100 napos mozgóátlag is. A dollárral szembeni jegyzések 299,2-ig ereszkedtek, itt kb. 3 egységre járunk a sokhavi emelkedő trendvonaltól.

Meglepően jól teljesít a szolgáltató szektor Európában

A ma délelőtt megjelent felülvizsgált novemberi szolgáltatói beszerzésimenedzser-indexek vegyesek lettek, de mivel a német adat a vártnál jobban sikerült, ez felhúzta az egész eurózóna indexet is, ez pedig lendületet adott a részvénypiacoknak is.

Tovább a cikkhez

Héthavi csúcsra ugrott a font a nagy Brexit-döntés előtt

Miután kedden két közvélemény-kutatás is megerősítette a kormányzó Konzervatív Párt jelentős, 9-12%-pontos, előnyét az ellenzéki Munkáspárttal szemben a jövő csütörtöki előrehozott brit választásokon, az angol font szerda reggel héthavi csúcsra ugrott mind a dollárral, mind az euróval szemben.

Tovább a cikkhez

A forint a pénteki és hétfői látványos erősödés után kedden csak kicsit tudott erősödni és így az euróval szemben a 331,5-332-es szák sávban hullámzott. Szerda reggel is itt jár az árfolyam. A 337-es ellenállásról tehát lepattant az árfolyam, a 320 körüli erős támasz szint pedig még messze van. 

A széles tartományon belül egy tavasz óta húzható emelkedő trendvonalra is kell figyelni, ami éppen 331 körül jár, ahol a 100 napos mozgóátlag is található. Ez a zóna tehát erős technikai támasz és ez fogja vissza a forintot a további nagyobb meneteléstől.

A ma délutáni amerikai makroadatokra lesz érdemes külön is figyelni (ADP foglalkoztatottsági jelentés, illetve ISM szolgáltatói index), mert ezek a piaci hangulatot akár nagyobb mértékben is változtathatják a pénteki átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt. Az euró/dollár egyébként hétfő este óta stabilan 1,1080-nál álldogál és ezért a dollár/forint jegyzések is csak a forint erősödése miatti változás következett be. A jegyzések ma reggel 299,6 körül álldogálnak, azaz itt sem járunk messze az emelkedő trendvonaltól, ami az elmúlt hónapokban rendre megállította a forint nagyobb erősödési hullámait.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forintdevizaárfolyam