Előfizetői tartalom

Itt a trendforduló a forintnál?

Portfolio
A csütörtöki kereskedés során egyértelműen áttörte a forint a 9 hónapos gyengülő trendvonalat az euróval szemben, ez pedig úgy tűnik, hogy megnyitott az utat a további forinterősödés előtt. Közben viszont a dollárral szemben még nem törte át a másfél éves gyengülő trendvonalat a forint, sőt ma inkább visszagyengült. Nem egyértelmű tehát a technikai elemzési kép abban, hogy a forint rövid távon merre felé tart. Az előrehozott brit választások ma éjjeltől várható eredménye akár el is döntheti a kérdést, ha az a feltörekvő piaci devizák széles körére is kihatna a piaci hangulatváltozáson keresztül.
A 330-331 körüli zóna erős támasz volt az EURHUF árfolyamban, hiszen itt húzódott a 100 napos mozgóátlag (kék vonal) és egy 9 hónapos emelkedő trendvonal. Napok óta ennek közelében toporgott az árfolyam, a mai mozgással pedig látványosan letörte azt, hiszen 329,3-nál öthetes forintcsúcsról beszélhetünk. Ezzel elvileg jelentős tér nyílna meg a forint erősödése útjában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái