500 forint shutter
Deviza

Nagyot ment tegnap a forint – Maradt még benne erő?

Portfolio
Jelentős erősödéssel zárta a csütörtöki napot a forint az euróval szemben, ezzel 329 alá is benézett az euró jegyzése. Kérdés, hogy ma tudja-e folytatni a menetelést a magyar deviza, egyelőre inkább úgy tűnik, hogy korrekcióra készülhetünk.

Péntek reggel 329,36-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a tegnap esti szintnél. A forint csütörtökön nagyjából fél százalékos erősödést követően 329 alatt is járt, majd ott torpant meg a folyamat. Ma még csendes napra számíthatunk a devizapiacon, így a forintot is az átlagosnál nagyobb kilengések jellemezhetik, vagyis van esély arra is, hogy visszagyengülünk 330 környékére vagy akár fölé. A dollárral szemben péntek reggel 295,2-nél jártunk, míg az angol font 387 forintba került.

Egyelőre a régióban is hasonló a hangulat, mint nálunk, a lengyel zloty 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, de a cseh korona is kismértékben veszített értékéből. A feltörekvő piacokon közben a török líra szintén 0,2 százalékot veszített a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 1,1 százalékkal esett vissza.

A dollár már tegnap kapaszkodni kezdett az euróval szemben, így ismét 1,12 alá süllyedt a jegyzés, egyelőre ez folytatódik ma is, a jelenlegi 1,1158 körüli árfolyam 0,1 százalékos dollárerősödést jelent. A japán jen közben fél százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig 0,25 százalékkal gyengült.

A nemzetközi devizapiaci hangulatot egyébként elsősorban a tegnapi iráni amerikai légitámadások befolyásolják, egyértelműen látszik a feltörekvő piaci devizák alulteljesítése, ebben jár élen a dél-afrikai rand, ezzel párhuzamosan a klasszikus menekülőeszközök, mint a japán jen hagyományosan jól teljesítenek.

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
forintka191126getty
OTP fiók
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forintka191126getty