forintka191126getty
Deviza

Szenved a forint, már 331 felett az euró

Portfolio
Kedd délelőtt ismét 330 fölé gyengült a forint az euróval szemben, vagyis ma is ezzel a lélektani szinttel birkózik egyelőre a magyar deviza. Délutánra aztán a gyengülés folytatódott, már 331 felett járunk.

Nagyon nem megy ma a forintnak

A nap második felére sem tudott fordítani a forint, már 331,25-nél jár, ami 0,45%-os gyengülést jelent tegnaphoz képest. A korábbiakhoz hasonlóan most is azt látjuk, hogy a lengyel zlotyval mozgunk elsősorban együtt, a zloty is 0,4%-kal gyengült ma már. 

A gyengülés útjára lépett a forint

Délelőttre 330,38-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,2%-kal magasabb a hétfő esti szintnél. Vagyis egyelőre hasonló a forgatókönyv, mint tegnap: a nap első felében gyengül a magyar deviza. Hétfőn délutánra fordítani tudott, kérdés, most is lesz-e elég erő benne ehhez, vagy a lélektani határ felett ragad. 

A forint 329,8 körül járt az euróval kedd reggel, vagyis továbbra is a 330-as szint határozza meg a kereskedést. Tegnap a nap első felében inkább gyengült a magyar deviza, 330 felett jár egy hajszállal az euró jegyzése, majd délutánra onnan erősödött vissza a forint. A dollárral szemben most 294,87-nél járunk, míg az angol font 388 forintba kerül.

A régióban egyelőre a lengyel zloty és a cseh korona árfolyama is alig mozdult, míg a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, illetve a dél-afrikai rand is hasonló mértékű javulást mutat.

A devizapiacon egyelőre kevésbé érezhető az amerikai-iráni konfliktus hatása, mint a részvények esetében. Viszont az euró-dollár árfolyamon is érződik a feszültség és az utóbbi napokban. Ha az iráni konfliktus eszkalálódik, akkor az a kockázatkerülés erősödését hozhatja el a piacokon, ami a devizák árfolyamára is hatással lehet. A mostani pattanásig feszült hangulatban az euró-dollár 1,1183-nál jár, ami 0,1 százalékos dollárerősödést jelent hétfőhöz képest. Közben a japán jen minimális erősödést mutat a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékkal gyengült.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint