forintdevizaárfolyam
Deviza

Hirtelen ugrott egyet a forint

Portfolio
Szerdán reggel csaknem új mélypontra bukott a forint, aztán délelőtt több hullámban határozott erősödést mutatott, így távolodott a hétfőún 338,75-nél elért történelmi mélypontjától. Az MNB keddi kamatdöntésének üzenetei azonban a jelek szerint érdemben nem segítettek a hazai devizának.

Hirtelen ugrott egyet a forint

Az elmúlt percekben határozott forinterősödés látszik 337,8-ról 337,3-ig, mely mögött konkrét hírt nem láttunk. A dollár jegyzése 306,5-ig süllyedt a bankközi piacon. A régiós devizáknál az utóbbi fél órában nem látszik nagyobb, egyirányú mozgás. A jelek szerint az a hosszú távú emelkedő 11 éves trendvonal, ami az elmúlt hetekben visszatartotta a forintot a további nagyobb esésektől, még mindig "él" és ez is segíthet abban, hogy időről-időre az új mélypontokról mindig kicsit vissza tud kapaszkodni a magyar fizetőeszköz.

Egyelőre megúszta a forint az új mélypontot

Reggel 338,4-ig esett a forint az euróval szemben, majd gyors visszaerősödés indult, az utóbbi fél órában pedig kissé 338 alá bukott az euró jegyzése a bankközi piacon. Ez azt jelenti tehát, hogy ma egyelőre nincs új történelmi forintmélypont. A dollárral szembeni jegyzések 307 körül hullámoznak jelenleg.

Szerdán reggel nem tudott érdemben eltávolodni korábbi mélypontjától (338,7) a hazai deviza, az euró/forint kurzus 338-as szint közelében tartózkodik. A dollárért 306,9 forintot kell adni.

A forint tegnap újabb hullámban gyengült, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) változatlanul hagyta a kamatokat (összhangban a várakozásokkal), és a közleményéből is az olvasható ki, hogy tartósan laza monetáris politikát fog folytatni a jövőben is, ami nem kedvez a forintnak. Az MNB nem tett említést a napokban több alkalommal is történelmi mélypontra gyengülő forintról a közleményében. A közlemény után a forint 10 fillérre került korábbi történelmi mélypontjától.

A mai napon a legfontosabb esemény az amerikai Fed esti kamatdöntése és Jerome Powell elnök beszéde lesz, de érkezik még néhány makrogazdasági adat. A Fed várhatóan nem változtat a kamatokon, de Powell beszédére mindenképpen érdemes lesz figyelni.

Címlapkép: Getty Images

nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint200212