Előfizetői tartalom

Egyre többen fogadnak a forint ellen – Márciusig nehéz lesz felállni a padlóról

Január közepén a külföldi szereplők megint erőteljes forint elleni pozíciókat vettek fel a piacon, részben ennek volt köszönhető a magyar deviza utóbbi hetekben látott gyengélkedése. Az MNB friss ábrakészlete alapján a forinttal szembeni short pozíciók állománya továbbra is 3000 milliárd forint közelében van, ha ez hirtelen csökkenni kezdene, akár jelentős erősödést is generálhatna a forint piacán. A szakemberek szerint ugyanakkor márciusig ideges maradhat a piac, a jegybank újabb jelzéseire várhatnak a befektetők.

Mennek a forint ellen a külföldiek Ebben a hónapban ismét nőtt a forint elleni short pozíciók állománya, sőt rég láttunk ilyen erős eladói nyomást a magyar deviza piacán – derül ki az MNB napokban frissített ábrakészletéből. A hitelintézetek napi jelentéseiből összeállított pozicionáltsági ábra szerint hónapok óta nem shortolták ennyien a forintot, mint januárban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés