Előfizetői tartalom

Sosem volt ennyire gyenge a forint - meddig zuhanhat még?

Portfolio
Azzal, hogy múlt pénteken meggyőzően áttörte a forint az euróval szemben a 11 éves trendvonalat, jelentős tér nyílt ki felfelé az EURHUF előtt és amint akkor előrevetítettük: pusztán technikai elemzési alapon könnyen elképzelhető 1-2 hetes távon a 350 körüli euró. Természetesen ezt a kilátást alapvetően átírná az, ha a következő hónapok inflációs adatai, vagy a márciusban megjelenő inflációs jelentés következtései lépésre késztetnék a Magyar Nemzeti Bankot, azaz elmozdulna a monetáris szigorítás felé.

Már hónapok óta "készülődött" az árfolyam Múlt heti technikai elemzésünkben már előrevetítettük: azzal, hogy 339-ig esett a forint, kinyílt egy nagyobb tér felfelé és akár a 350-es zóna is elérhetőnek tűnik 1-2 hetes távon pusztán technikai elemzési alapon. Ennek az a háttere, hogy hónapok óta az alábbi ábrán berajzolt emelkedő trendvonal tartotta vissza forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés