Előfizetői tartalom

Varga Mihály határozott üzeneteket küldött a forint árfolyamáról

Portfolio
Stabil és kiszámítható forintárfolyamra van szükség – hangsúlyozta a ma reggeli sajtótájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter, amivel megismételte azt az üzenetét, amelyre tavaly szeptemberben, az akkori rekordgyenge forint kapcsán kemény kritikát kapott a jegybankelnöktől. A pénzügyminiszter egy ma reggeli tv-műsorban azt is mondta, hogy a forint gyengülése "fáj azért még" azzal együtt is, hogy az államadósságon belül már csak 20%-os a devizaadósság súlya. Ezzel a kijelentésével pedig éppen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi szavait árnyalta, aki szerint már nem központi kérdés a forintárfolyam azután, hogy a devizahiteleket kivezették és a devizaadósság aránya is sokat csökkent.

A ma reggeli GDP-adatokat kommentáló rövid pénzügyminisztériumi sajtótájékoztatón (amin 4%-ról 3,5%-ra vágták az idei növekedési előrejelzést) Varga Mihály azt is mondta a Reuters tudósítása szerint, hogy stabil és kiszámítható forintárfolyamra van szükség. Ezzel gyakorlatilag megismételte például a múlt szeptember eleji üzenetét, amikor 332 körül új történelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés