Előfizetői tartalom

Úgy gyengült 350-ig a forint, hogy igazán még meg sem támadták a spekulánsok

Alig változott a forint piacán a pozícionáltság az utóbbi hetekben, vagyis a gyengülést nem lehet a külföldi spekulánsok támadásával magyarázni – derül ki az MNB kedden megjelent friss ábrakészletéből. Az utóbbi egy hónapban minimálisan még csökkent is a forint gyengülésére fogadó pozíciók állománya, ez is azt támasztja alá, hogy most nem a pozíciók, hanem a nemzetközi hangulat lökték új mélypontra a magyar devizát.

Mélypontot mélypontra halmozott a forint Az utóbbi hetekben gyakorlatilag naponta esett új mélypontra a forint az euróval szemben, korábban elképzelhetetlen szinteket vitt át az árfolyam, előbb a 350-es lélektani határ fölé kúszott, majd a múlt héten volt olyan pillanat, amikor a 360-at is megközelítette. Azt többször kiemeltük, hogy ezúttal nem volt szó a forint alulteljesítéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés