euro bankjegy
Deviza

Öthetes mélypontra esett a forint a váratlan MNB-vágás után

Portfolio
A szerda délelőtti hirtelen gyengülés után a délutáni-esti órákban is folytatódott a forint fokozatos gyengülés és este 352-nél álldogálnak a jegyzések a bankközi piacon, ami öthetes forintmélypontot jelent. A keddi váratlan, mindössze 15 bázispontos MNB-kamatcsökkentés óta tehát összességében bő 1%-os forintesés következett be.

Ma borongósabb volt a nemzetközi befektetői hangulat a koronavírus-járvány újból gyorsuló európai és amerikai terjedése miatt is, illetve az IMF borúlátó globális előrejelzése miatt, és ebben a környezetben a forint is tovább gyengült, de ebben a legfontosabb tényező valószínűleg a keddi váratlan MNB-kamatcsökkentés volt, illetve az által keltett további kamatvágási várakozások. 

A forint reggel 350 közelében indította a napot, majd délelőtt hirtelen, délután fokozatosan tovább gyengült, és este 352-nél járnak az euróval szembeni jegyzések. A dollár kurzusa most 312,5-nél mozog a bankközi piacon.

hufeste0624

A forint az utóbbi egy hétben alulteljesítő volt a régiós devizák között a 2%-os gyengülésével az euróval szemben. Közben a zloty-korona páros csaknem stagnált.

regreleste200624

Amennyiben technikai elemzési szemmel nézzük, hogy mi történt: azt látjuk, hogy ne erővel kitört felfelé a csökkenő trendből az EURHUF, a 100 napos mozgóátlagról, illetve a 348-as erős ellenállásról felfelé jócskán elrugaszkodott. Ezzel a gyors emelkedéssel (forintgyengüléssel) csaknem túlvetté vált a devizapár (70-es értéket közelítő RSI), így ha 355-ig fel is megy is devizapár első körben, egyre inkább benne van a levegőben egy korrekció (forinterősödés). Ez első hullámban a 348-as támaszig, aztán a csökkenő trendvonal visszateszteléséig tarthat. felfelé a 355-ös szint felett a 359 körüli zóna tűnik erősebb ellenállásnak.

eurhuftedch200624

Címlapkép forrása: Getty Images

budapest tuzijatek koronavirus jarvany200713
newyork stock exchange
maxim
kórház
vakcina oltás járvány
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
forint