pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Deviza

Megint 354 felett a forint

Portfolio
Hétfő délelőttől kedd reggelig érdemi forintmozgást nem láttunk, az euróval szembeni jegyzések 352,5 körül ingadoztak, aztán kedden délelőtt hirtelen 354-ig ütötték a magyar fizetőeszközt különösebb hír nélkül. Elképzelhető, hogy ebben a nyári alacsonyabb likviditásnak is van szerepe a külpiaci hangulat romlása mellett. A régiós devizák közül a cseh korona és a lengyel zloty is gyengült kicsit, az orosz rubel pedig már napok óta esik több ok miatt is. Késő délutánra kicsit magára talált a forint, és 354 alá erősödött be az euróval szemben, de aztán ismét visszagyengült a 354 feletti szintre.

354,4-nél a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Rövid életű volt a kisebb erősödés az euróval szemben, kora este a forint ismét 354 feletti szintre gyengült, jelenleg 354,4-nél áll az EURHUF árfolyam.

Visszaerősödött kissé a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A délelőtti 354-es szint után késő délután ismét erőre kapott kissé a forint, és az euróval szemben jelenleg a 353,9-es szinten mozog.

Tovább szakad a forint

Ma délelőtt a magyar deviza elérte a 354-es szintet az euróval szemben, ezzel megakasztotta a múlt hét közepe és az e hét eleje óta látott erősödést.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megütötték a forintot

A viszonylagos nyugalom úgy tűnik, véget ért a forint piacán, mert az utóbbi negyed órában különösebb hír nélkül esni kezdett a forint: az euróval szembeni jegyzések 352,7-ről hirtelen 354 fölé ugrottak, majd 353,7 körülig visszasüllyedtek. Közben az európai részvénypiacok lefordultak, ami szerepet játszhat a forint gyengülésében a nyári alacsonyabb piaci likviditás mellett. Az MNB még reggel 8-kor jelezte a Reuters beszámolója szerint, hogy ezen a héten sem vesz kötvényeket a bankoktól, ahogy az előző hetekben sem tette és mivel a júniusi kamatdöntéskor azt kommunikálta a jegybank, hogy csak biztonsági hálóként tekint erre a piacstabilizáló eszközre (ha megugranának a kötvényhozamok), ezért a piaci szereplők valószínűleg nem is számítottak rá, hogy ezen a héten venni fog az MNB. Ez tehát bizonyára nem játszik szerepet a forint esésében. A régióban a zloty és a cseh korona is gyengült kicsit az euróval szemben. a dollár kurzusa 313,4-ig emelkedett 312,3 körülről.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Stabil a forint, esik a rubel

A hétfő hajnali forinterősödés óta érdemi mozgás nincs az euróval szemben, a jegyzések a 352,5 körüli szinten billegnek a bankközi piacon.

hufregg200707

A technikai elemzési kép sem változott, egyelőre a háromszögben mozog az árfolyam, stabilan a 348-349 közötti erős támasz szint felett.

hufreggtech200707

A régiós devizák többségénél is nyugalmat, oldalazást látunk, az orosz rubel azonban az utóbbi 3 napban esett. Ez a Reuters összefoglalója szerint nem a Vlagyimir Putyin orosz elnök által szorgalmazott és megszavazott alkotmánymódosítással függ össze, hanem azzal, hogy nagyobb cégek osztalékfizetését egyes külföldi befektetők hazaviszik, míg az orosz importőrök fokozott dollárkereslettel jelentkeznek, illetve a megugró amerikai koronavírus-esetszám az olajfogyasztáson keresztül a rubelre is veszélyeket rejt. Mindezeken felül a tegnapi nap a kölcsönös üzengetés jegyében telt Moszkva és London között egy korábbi vitás ügyben, amellyel kapcsolatban személyeket és azok vagyonát érintő szankciókat is hozott a brit fél. Ez szintén gyengíti a rubelt.

regrelregg200707

A dollárral szembeni forintjegyzéseknél szintén nem látunk érdemi mozgást: 312 felett mozog az árfolyam a bankközi piacon.

usdhufregg200707

Címlapkép forrása: Shutterstock

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
forint200124