pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Deviza

Megint 354 felett a forint

Portfolio
Hétfő délelőttől kedd reggelig érdemi forintmozgást nem láttunk, az euróval szembeni jegyzések 352,5 körül ingadoztak, aztán kedden délelőtt hirtelen 354-ig ütötték a magyar fizetőeszközt különösebb hír nélkül. Elképzelhető, hogy ebben a nyári alacsonyabb likviditásnak is van szerepe a külpiaci hangulat romlása mellett. A régiós devizák közül a cseh korona és a lengyel zloty is gyengült kicsit, az orosz rubel pedig már napok óta esik több ok miatt is. Késő délutánra kicsit magára talált a forint, és 354 alá erősödött be az euróval szemben, de aztán ismét visszagyengült a 354 feletti szintre.

354,4-nél a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Rövid életű volt a kisebb erősödés az euróval szemben, kora este a forint ismét 354 feletti szintre gyengült, jelenleg 354,4-nél áll az EURHUF árfolyam.

Visszaerősödött kissé a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A délelőtti 354-es szint után késő délután ismét erőre kapott kissé a forint, és az euróval szemben jelenleg a 353,9-es szinten mozog.

Tovább szakad a forint

Ma délelőtt a magyar deviza elérte a 354-es szintet az euróval szemben, ezzel megakasztotta a múlt hét közepe és az e hét eleje óta látott erősödést.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megütötték a forintot

A viszonylagos nyugalom úgy tűnik, véget ért a forint piacán, mert az utóbbi negyed órában különösebb hír nélkül esni kezdett a forint: az euróval szembeni jegyzések 352,7-ről hirtelen 354 fölé ugrottak, majd 353,7 körülig visszasüllyedtek. Közben az európai részvénypiacok lefordultak, ami szerepet játszhat a forint gyengülésében a nyári alacsonyabb piaci likviditás mellett. Az MNB még reggel 8-kor jelezte a Reuters beszámolója szerint, hogy ezen a héten sem vesz kötvényeket a bankoktól, ahogy az előző hetekben sem tette és mivel a júniusi kamatdöntéskor azt kommunikálta a jegybank, hogy csak biztonsági hálóként tekint erre a piacstabilizáló eszközre (ha megugranának a kötvényhozamok), ezért a piaci szereplők valószínűleg nem is számítottak rá, hogy ezen a héten venni fog az MNB. Ez tehát bizonyára nem játszik szerepet a forint esésében. A régióban a zloty és a cseh korona is gyengült kicsit az euróval szemben. a dollár kurzusa 313,4-ig emelkedett 312,3 körülről.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Stabil a forint, esik a rubel

A hétfő hajnali forinterősödés óta érdemi mozgás nincs az euróval szemben, a jegyzések a 352,5 körüli szinten billegnek a bankközi piacon.

hufregg200707

A technikai elemzési kép sem változott, egyelőre a háromszögben mozog az árfolyam, stabilan a 348-349 közötti erős támasz szint felett.

hufreggtech200707

A régiós devizák többségénél is nyugalmat, oldalazást látunk, az orosz rubel azonban az utóbbi 3 napban esett. Ez a Reuters összefoglalója szerint nem a Vlagyimir Putyin orosz elnök által szorgalmazott és megszavazott alkotmánymódosítással függ össze, hanem azzal, hogy nagyobb cégek osztalékfizetését egyes külföldi befektetők hazaviszik, míg az orosz importőrök fokozott dollárkereslettel jelentkeznek, illetve a megugró amerikai koronavírus-esetszám az olajfogyasztáson keresztül a rubelre is veszélyeket rejt. Mindezeken felül a tegnapi nap a kölcsönös üzengetés jegyében telt Moszkva és London között egy korábbi vitás ügyben, amellyel kapcsolatban személyeket és azok vagyonát érintő szankciókat is hozott a brit fél. Ez szintén gyengíti a rubelt.

regrelregg200707

A dollárral szembeni forintjegyzéseknél szintén nem látunk érdemi mozgást: 312 felett mozog az árfolyam a bankközi piacon.

usdhufregg200707

Címlapkép forrása: Shutterstock

butor_vasarlas
Esett a KBC nyeresége, de így is sikerült meglepni az elemzőket
london nagy britannia city
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
deviza trader forint árfolyam kereskedő