euro bankjegy
Deviza

Esik tovább a forint, közeledünk a 356-os euróhoz

Portfolio
A koronavírus-esetszámok meredek emelkedése a világ számos pontján újra az óvatosságot erősítette fel a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, ennek jeleit már kedden is láttuk, és szerdán is ezért gyengélkednek az európai és amerikai (határidős) részvényindexek és gyengülnek a mi régiónk devizái, köztük a forint is. Utóbbi az euróval szemben már a reggeli kereskedés során a 355-ös szint fölé jutott, azaz egyhetes mélypontra süllyedt, aztán délelőtt tovább gyegnült és közelíti a 356-os szintet. A ma reggel megjelent júniusi magyar inflációs adat nem okozott érdemi meglepetést, így a forint sem reagált rá markánsan.

Ismét megvolt a 355,8

Ismét elérte a 355,8-at az eurójegyzés, jelenleg 355,7-en áll a forint.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Esik tovább a forint, közeledünk a 356-os euróhoz

Az utóbbi fél órában a nemzetközi piaci hangulat romlásával párhuzamosan a forint is tovább gyengült: az euróval szembeni jegyzések már 355,8-nál járnak, ami újabb egyhetes forintmélypontot jelent. A cseh korona 0,25%-ot gyengült tegnaphoz képest, a lengyel zloty stagnál, forint viszont már 0,4%-os mínuszban jár. megint kezd tehát kilógni a régiós mezőnyből a rosszabb piaci hangulat mellett. A dollárral szembeni forintjegyzések 315,7-ig emelkedtek, ott is 0,4%-os forintgyengülést látunk tegnap estéhez képest.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel kezdi a napot a forint, 355 felett az euró

Az Egyesült Államokban átlépte a 3 milliót az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma, sok tagállamban meredeken emelkedik a napi új esetszám, például Floridában, emellett Ausztrália Victoria tagállamában is súlyos a helyzet, a Melbourne körüli korlátozások újabb csapást jelentenek az ausztrál gazdaságnak. Dél-Amerikában Chilében és Brazíliában is intenzíven terjed tovább a járvány, miközben a brazil elnök is igazoltan koronavírusos lett, és mindezt tv-kamerák előtt állva, a riporterekhez nagyon közel jelentette be. A környékünkön a szerb helyzet tűnik most a legdurvábbnak, ahol maga az államfő mondja drámainak a helyzetet és hétvégére kijárási korlátozásokat helyezett kilátásba az egész országra, amiért az éjjel súlyos zavargások kezdődtek.

Ebben a környezetben érthető, ha a megelőző napok nagy emelkedése után inkább profitrealizálásba kezdenek a vezető tőzsdéken a befektetők és az óvatosabb hozzáállás a régiós devizákat is gyengíti kicsit. A forint már kedden reggel 252,5 körülről 354-ig gyengült, aztán a nap második felében 354 felett járt, ma reggel pedig 355 fölé ugrott az euró jegyzése. Ez bő egyhetes forintmélypontot jelent.

hufreggfriss200708

Technikai elemzési szempontból most azt kell figyelni, hogy a berajzolt csökkenő trendvonalat 356,2 körül átviszi-e felfelé az árfolyam, mert ha igen, akkor további tér nyílik ki a forint esése előtt.

hufreggtech20708

A régiós devizáknál is látszik tehát kis gyengülés ma reggel, és ha az elmúlt egy hónapot nézzük, azt látjuk, hogy a forint 3% feletti gyengülést mutat az euróval szemben, amelynél nagyobbat csak az orosz rubel produkált.

regrelregg20708

A forint a dollárral szemben 315 körülig visszagyengült, mert ebben a tegnap óta bizonytalanabb nemzetközi befektetői hangulatban a dollár kissé erősebb szintekre jutott az euróval szemben.

usdhufregg20708

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
forint200124