forint200124
Deviza

Tovább tart az erősödés - átüötte a 350-et a forint

Portfolio
Kedden 350-ig erősödött a forint miután az MNB Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően újabb 15 bázisponttal 0,6%-ra csökkentette az alapkamatot. Ezzel egy fontos lélektani határhoz ért a magyar deviza, a következő napok nagy kérdése az lesz, tud-e még tovább erősödni innen is. Közben az euró megállíthatatlannak tűnik, már 1,15 felett jár a dollárral szemben.

350 alatt

A forint erősödése kitartott, ma délután már átütötte a 350-es szintet is, jelenleg 349,3 forintba kerül egy euró. Ezzel fontos lélektani határon van túl a magyar deviza, meglátjuk, hogy csak bekóstolt-e 350 alá, vagy tartósan meg tud itt ragadni.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

350-ig száguldott a forint – Maradt még benne szufla?

Szerda reggel 350,1 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap rövid ideig a 350-es lélektani határ alatt is járt a jegyzés, de egyelőre nem tudta ott megvetni a lábát a forint. Az MNB keddi döntése nem okozott meglepetést, a jegybank újabb 15 bázisponttal 0,6%-ra csökkentette az alapkamatot, ahogyan azt korábban Virág Barnabás előre jelezte. Az egyetlen érdemleges lépés talán az volt, hogy a közleményben az állampapír-vásárlási program újraindítását is bejelentették, ami kifejezetten laza hangnemet jelez a Monetáris Tanács részéről. Erre ugyanakkor nem reagált érdemben a forint, inkább a nemzetközi hangulat befolyásolta az árfolyamot, a régiós devizákkal együtt erősödtünk. A dollárral szemben 303,84-nél járunk reggel, míg az angol font 386,4 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Említettük már, hogy az utóbbi időszakban elsősorban a nemzetközi hangulattal megy a forint, ma reggel egyelőre a régióban sem látunk komoly elmozdulást, a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,4%-kal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékot veszített.

Az euró erősödése egyelőre megállíthatatlannak tűnik az utóbbi napokban, kedden az 1,15-ös határt is áttörte a dollárral szembeni jegyzés, ma reggel éppen 1,1532 körül jár. A tegnapi megegyezés az uniós költségvetésről adott még egy lökést az európai devizának, emellett az amerikai járványhelyzet miatt aggódnak továbbra is a befektetők, illetve újabb gazdaságélénkítő lépéseket tartanak elképzelhetőnek. A japán jen szerda reggelre alig mozdult, az angol font pedig 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

opec
arany ezüst
Koronavírus
oroszorszag
románia bukarest zászló
bull
útépítés építkezés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
forint200212