forint200117
Deviza

345-nél megakadt a forint erősödése

Portfolio
Kedden egyelőre stagnálással nyitott a forint az euróval szemben azt követően, hogy tegnap 345-nél megtorpant az utóbbi napokban látott erősödés. Egyelőre nem látszik, hogy csak átmeneti pihenőt tart a magyar deviza, vagy innen fordul majd a jegyzés. A befektetők továbbra is elsősorban a külföldi hírekre figyelhetnek, a holnapi Fed-döntés is befolyásolhatja a hangulatot.

A forint 346 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Tegnap rövid ideig 345 körül is járt a jegyzés, majd estére onnan gyengült kicsit vissza a forint. Elképzelhető, hogy ez csak átmeneti megtorpanás a forint erősödésében, de az is lehet, hogy innen fordul majd ismét gyengülésbe a magyar deviza. A dollárral szemben most 295 körül járunk, míg az angol font 379,3 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdett, miközben a feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig stagnált.

Az utóbbi hetekben az euró-dollár árfolyamban is jelentős mozgást láttunk, tegnap az 1,18-at is megközelítette a jegyzés, azonban ott megtorpant az euró erősödése. Ma reggelre 0,1 százalékkal 1,1735 közelébe süllyedt vissza az árfolyam. A befektetők többsége a tegnap bejelentett újabb amerikai költségvetési élénkítő csomag után a Fed szerdai kamatdöntő ülésére fókuszál, kérdés, hogy a jegybank tesz-e további lépéseket annak érdekében, hogy a gazdaság talpra álljon. A japán jen ma reggel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékot veszített.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
befektetés befektető hedge fund trader kereskedő