Előfizetői tartalom

Történelmi mélypontja közelében hullámzik a forint

Portfolio
Alig 1%-ra, 365,5 körül ingadozik a forint az euróval szemben a kedd esti kereskedésben a bankközi piacon, miután a délutáni órákban intenzíven erősödött, majd visszagyengült. A jelek szerint a lengyel zloty erősödése csak ideig-óráig tudja támogatni a forintot, miközben a török líra mai új történelmi mélypontja inkább a forintot is a gyengülés felé húzza.

Mivel a szerdai kormányülésen szükségállapotot vezethet be a cseh kormány a fellángoló járvány fékezése érdekében, így a cseh korona ma stagnált az euróval szemben. Közben viszont a lengyel zloty jelentősen, 1,4%-kal erősödött és a mozgás szinte reggel óta folyamatosan kitartott. Ebben szerepe lehet annak, hogy a hétfői kormányülés után este a lengyel miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés