Előfizetői tartalom

Átugrott a kulcsszinten a forint, míg tovább szakadt a líra a burkolt kamatemelés mellett is

Portfolio
A várt alatti magyar inflációs adat és az egyhetes betéti tenderen továbbra megemelt kamatszinttel elfogadott ajánlatok pénteken is erősíteni tudták a forintot, a 356,5 körüli kulcsszintig jutott az euróval szemben, aztán némi tétovázás után átugrott ezen. A régiós országokban mindenhol meredeken emelkedő koronavírusos esetszámok és az ebből eredő lezárási kockázatok mindenhol óvatosabbá teszik a befektetőket, ez is szerepet játszik az árfolyamok alakulásában. Közben a török líra továbbra is történelmi mélypontja körül mozog, noha a török jegybank ma is burkoltan jelentős kamatemelést hajtott végre.

A vártnál alacsonyabb inflációs adatot közölt tegnap itthon a KSH, ami levette a nagy nyomást az MNB-ről, hogy folytassa a burkolt kamatemelést az egyhetes betéti tenderek során. Ennek hatására tegnap reggel hirtelen erősödött a forint, a jegyzések 359-ről 357,5-ig süllyedtek az euróval szemben, aztán a nap további részében nem volt már erősödés. Az MNB a tegnapi egyhetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés