Előfizetői tartalom

Gyenge-e a gyenge forint?

Gyenge forintról szokás beszélni, de sokszor nem is olyan egyértelmű, hogy ki mit ért ez alatt. Kérdés, hogy a jelenlegi helyzetünkben gyenge-e még a gyenge forint, vagy éppen elegendő, hogy a 360-as szint körül ingadozzon az árfolyam? Az alábbiakban Jobbágy Sándor, a Concorde Értékpapír Zrt. szenior makrogazdasági elemzőjének írását közüljük.

A forint 2020 első háromnegyed évében 9 százalékkal gyengült az euróval szemben és szeptemberben újra megközelítette a Covid-19 világjárvány kitörésekor látott mélypontokat. Ugyanebben az időszakban a hazai deviza a zlotyval, a cseh koronával és román lejjel szemben is leértékelődést mutatott (3%, 3%, illetve 8%). Gyenge forintról szokás beszélni, de sokszor nem is olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés