forint200124
Deviza

Eddig hatottak az MNB megnyugtató üzenetei - Megint esik a forint

Portfolio
A keddi erősödés után szerdán ismét gyengülésbe kapcsolt a forint az euróval szemben, így lassan megint a 365-ös szintet közelíti a jegyzés.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Megint elindult a lejtőn a forint

A tegnapi erősödés után megint lejtőre került a forint, már 364,5-nél jár az euróval szemben, ami 0,4%-kal magasabb a kedd esti jegyzésnél. Ezzel egyébként nincs egyedül a régióban a magyar deviza, a lengyel zloty is 0,6%-os visszaesést mutat. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Rákapcsolt a forint az MNB kamatdöntése után – Maradt még benne erő?

Szerda reggel 362,5-nél kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent kedd estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Ha azonban hozzátesszük, hogy tegnap az MNB kamatdöntése előtt 366 felett is járt a jegyzés, akkor már jelentősebb korrekcióról beszélhetünk. A jegybank a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a monetáris kondíciókon, és a közleményben is nagyrészt a korábbi üzeneteket ismételte meg azzal kapcsolatban, hogy kiemelten figyelik az inflációs kilátások alakulását. A jelek szerint a piac inkább laza hangnemre számított a Monetáris Tanácstól, így már a semleges üzenet is elég volt ahhoz, hogy erősítse a forintot. A dollár most 306 közelében jár, míg az angol font 397,4 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régióban is enyhült kicsit a nyomás a devizákon, ma reggel a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra minimálisan mozdult csak a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3%-os erősödést mutat.

Az MNB döntése mellett a nemzetközi hangulat is a forintot segítette, hiszen a dollár ismét a gyengülés felé mozdult. Szerda reggel 1,1858 körül járt az euró-dollárt jegyzés, ami további 0,3 százalékos emelkedést jelentett még tegnaphoz képest is. A japán jen 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, és az angol font is hasonló javulást mutat.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

forint200124