100 forint mnb
Deviza

Ennyi volt a nagy forinterősödés? Újra 365 felett az euró

Portfolio
Nem tartott sokáig a forint ereje a keddi kamatdöntés után, csütörtök reggelre megint a 3655-öt közelítette az euró jegyzése. Vagyis nem távolodtunk el a márciusi 370-es történelmi mélyponttól, továbbra is annak elérése fenyegethet a következő napokban.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Esik tovább a forint a mélypont felé

Délelőttre 365,2-ig emelkedett az euró jegyzése, ez már 0,4%-kal magasabb a tegnapinál. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ennyi volt a nagy forinterősödés? Újra 365 felett az euró

Csütörtök reggel 364,7 körül járt a forint az euróval szemben, ez újabb 0,2%-os gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnap estéhez képest. Vagyis alig egy nap alatt ledolgozta a kedd délutáni erősödését a forint, és ismét a veszélyzónába került, ahonnan gyakorlatilag bármikor elérhető a márciusban látott 370-es mélypont a forint szempontjából. Ma elsősorban az MNB egyhetes betéti tenderére figyelnek a befektetők, a jegybank délben teszi közzé, milyen kamat mellett fogad ma el ajánlatokat. A várakozások szerint marad a múlt heti 0,75%-os kamatszint, de a szakértők egy része azt gondolja, hogy a jelenlegi forintárfolyam mellett nem lehet kizárni egy újabb szigorítást sem. A dollárral szemben most 307,83-nál járunk, míg az angol font 404,34 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty szintén 0,2%-os, a cseh korona pedig 0,1%-os gyengüléssel kezdett, vagyis nem egyedülálló a forint reggeli rossz teljesítménye. A feltörekvő piacon a török líra 0,15%-kal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig stagnálással kezdte a napot.

Az euró-dollár jegyzés egy szűk sávban ingadozik, ma reggel épp az amerikai deviza tudott 0,1 százalékkal erősödni, így 1,185 körül jár az árfolyam. A japán jen minimális erősödésben van a dollárral szemben, az angol font pedig alig láthatóan gyengült.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Shutterstock

repulomaszkcovid
trader
oltás
forintbankjegy10ezershutter-20170816
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forintbankjegy10ezershutter-20170816
Olvasta már? Esni kezdett a forint