Előfizetői tartalom

Épp most végzik ki a török lírát – Ezen már csak a jegybank segíthetne

Portfolio
Az utóbbi napokban megint komoly eladói nyomás alá került a török líra, egyszerre több dolog is sújtja a devizát. Szerda reggelre 8,2 fölé emelkedett a dollárral szembeni árfolyam, és egyelőre nem látni, hol állhat meg az intenzív gyengülés. A Commerzbank szakemberei szerint csak egy újabb jelentős kamatemeléssel tudná stabilizálni a helyzetet a török jegybank.

Egyelőre mindenki csak bámulja a török árfolyamválságot, nehéz megmondani, hol lehet a vége a líra zuhanásának. A török deviza szerda reggel márt 8,2 felett járt a dollárral szemben, ezzel az utóbbi egy hétben több mint 5%-kal gyengült. Az év eleje óta már 38%-kal, tavaly október óta pedig 43%-kal értékelődött le a líra a dollárral szemben. USD/TRY árfolyamának alakulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés