deviza trader forint árfolyam kereskedő
Deviza

Kifulladni látszik a forint tegnapi szárnyalása

Portfolio
Ritkán látható erősödést mutatott csütörtökön a forint az euróval szemben, napközben volt olyan pillanat, amikor 1,5%-os erősödésben volt a magyar deviza. Már este látszottak annak jelei, hogy nem lesz örökké fenntartható a szárnyalás, péntek reggel pedig további gyengüléssel kezdett a magyar deviza.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az MNB is segíthetett visszarántani a forintot a szakadék széléről

Kétmilliárd euróval csökkentek októberben az MNB nemzetközi tartalékai – közölte a jegybank péntek reggel. Ennél nagyobb visszaesésre évek óta nem volt példa, pedig devizalejárat egyáltalán nem volt. Ez pedig erősíti azt a vélekedést, hogy október végén a forint történelmi mélypontja környékén az MNB is beavatkozhatott, hogy megfordítsa a gyengülést.

Tovább a cikkhez

Kifulladni látszik a forint tegnapi szárnyalása

Péntek reggel 359,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,3%-os gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából csütörtök estéhez képest. Vagyis úgy tűnik, hogy nincs további jelentős tér a magyar deviza erősödésére, egyértelműen fordult a hangulat. Persze így sem lehet különösebb panaszunk a forintra, hiszen az egy héttel ezelőtti történelmi mélypont közeléből már majdnem tíz egységgel kapaszkodott vissza. Vagyis már nem csak, hogy megmenekültünk a mélyponttól, de szép lassan 360 alá jött vissza a magyar deviza. Kérdés, hogy ez meddig lesz tartható, elvileg tegnap is látszólag ok nélkül szárnyalt a forint, az alacsony forgalom mellett akár az ellentétes irányba is jöhet hasonló kilengés. Persze vannak fundamentális okai is az erősödésnek, úgy, mint az amerikai elnökválasztás várható eredménye miatt javuló kockázatvállalási kedv és az ebből fakadó dollárgyengülés. Az amerikai devizával szemben most 304-nél járunk, míg az angol font 399,3 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot, vagyis nagyrészt a forinttal párhuzamosan mozog, míg a cseh korona stagnálással kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra napról napra esik újabb mélypontra a dollárral szemben, ma is újabb 0,3 százalékos gyengüléssel kezdett, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékot veszített.

Említettük már, hogy az amerikai elnökválasztás eredménye az euró-dollár árfolyamra is hatással volt az utóbbi napokban. Joe Biden várható győzelmét további gazdaságélénkítésként, ezzel pedig az adósság emelkedéseként értelmezik egyelőre a befektetők, így a dollár gyengülése indult el. Péntek reggel 1,1835 körül járt a jegyzés, ami további 0,1 százalékos euróerősödést jelent csütörtök estéhez képest. A japán jen szintén minimális erősödést mutat a dollárral szemben, az angol font viszont kicsit gyengült reggel.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
boldog kereskedő trader befektető
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint érme