pénz dollár biden trump amerikai elnökválasztás
Deviza

Tartósan gyengülhet a dollár Biden győzelme után

Portfolio
A dollár tovább gyengülhet a közeljövőben, Joe Biden megválasztása ugyanis mérsékli a geopolitikai és kereskedelmi kockázatokat, az elfogadásra váró mentőcsomag pedig kisebb lehet, mint amelyet előzetesen várhattunk – mondák a Citi stratégái a CNBC-nek.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az elemzők azt várják, hogy Biden idején sokkal konvencionálisabb kormányzást láthatunk majd, a külpolitikában visszatér a szövetség-építés.

A vámokkal való fenyegetésekre építő kereskedelmi tárgyalások stratégiája véget ér.

Ez a hatás a világ sok piacán érződik majd, főleg a fejlődő piacokon – mondták a lapnak az elemzők. Biden megválasztásának legegyértelműbb hatása a nemzetközi kereskedelemben jelentkezhet. Abban is konszenzus volt a megkérdezett szakértők között, hogy a dollár további gyengülésére számíthatunk.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Biden győzelmének hatását a nemzetközi piacokra, gazdaságra és a kereskedelemre az alábbi, még választások előtti cikkeinkben taglaltuk:

Címlapkép: Getty Images

bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

forintbankjegy10ezershutter-20170816
Olvasta már? Esni kezdett a forint