forintbankjegy10ezershutter-20170816
Deviza

Kritikus szintről rántották vissza a forintot a Brexit-hírek hatására

Portfolio
Az angliai szuperfertőző koronavírus-törzzsel, illetve a Brexit-megállapodással kapcsolatos bizonytalanság miatt szerdán még tovább esett a forint az euróval szemben, így 363 felett új másfél havi mélypontra bukott. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy elesett egy kritikus szint az árfolyamban és így megnyílt a tér a 370-es szinthez, de aztán a délután érkező hírek a küszöbün lévő Brexit-megállapodásról a forintot is erősíteni tudták, így visszasüllyedt az árfolyam a kritikus szint alá.

Kritikus szintről rántották vissza a forintot a Brexit-hírek hatására

A küszöbön lévő Brexit-megállapodás hírére rögtön erősödni kezdett a forint is, így 363 közeléből 362 közelébe süllyedt az euró jegyzése. Előtte átmenetileg még 363 felett is járt a kurzus, azaz másfél havi mélypontról kezdett erősödni a forint és visszajött a 362,5-nél húzódó kritikus szint alá az árfolyam.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
hufvisszakritikus201223

Bréking! Összejöhet a Brexit-megállapodás

Megkezdte az Európai Bizottság a Brexit-megállapodás gyors elfogadási folyamatának megszervezését, hogy azt január 1-től alkalmazni lehessen és már csak a megállapodás bejelentésének időzítése (ma, vagy holnap) a kérdés – tudta meg három diplomáciai forrásból a Reuters. Röviddel ezt követően egy vezető uniós diplomata meg is erősítette a hírügynökségnek, hogy valóban küszöbön a megállapodás, és az akár ma este meg is születhet, igaz később kiderült: azért még nem lehet ezt biztosra venni. Cikkünk frissül az aktuális értesülésekkel.

Tovább a cikkhez

Küszöbön lehet a Brexit-megállapodás, emelkednek a tőzsdék

Az amerikai vezető részvényindexek közül feljebb került az S&P 500 és a Dow Jones is a nyitást követően, míg a Nasdaq kisebb mínuszban van. Úgy tűnik tehát, hogy hiába fejezte ki aggodalmát Donald Trump a pénzügyi stimulus részleteivel kapcsolatban még tegnap este, ez nem mozgatta meg a piacokat, vagyis a befektetők a mentőcsomag elfogadására számítanak továbbra is. Az európai tőzsdék továbbra is jól teljesítenek, többnyire pluszban vannak, beleértve a vezető részvényindexeket is. Diplomáciai források szerint közel lehet a Brexit-megállapodás, már csak a bejelentés időzítése a kérdés, ami már ma vagy holnap is megtörténhet. A magyar tőzsde egyelőre a mezőny végén található, de kifejezetten jó napja van ma a Rába és a Waberer's részvényeinek.

Tovább a cikkhez

Elesett a kritikus szint a forintnál - A 370-es szint kerülhet célkeresztbe

Reggel már felhívtuk rá a figyelmet, hogy 362,5 körül egy fontos technikai szint (most ellenállás) húzódik az EURHUF árfolyamban és ha afölé lendülne a kereskedés, az azt jelentené, hogy elesett egy kritikus szint és megnyílt a tér a tavasszal és ősszel már megjárt 370 közeli szintek előtt. Kora délutánra mindez be is következett, mert a jegyzések mostanra 362,9-ig emelkedtek (tegnap estéhez képest 0,2%-os forintgyengülés), amire másfél hónapja nem volt példa. Közben a cseh korona lényegében stagnál, a lengyel zloty kis erősödést mutat ma.

A forint mai újabb esése amellett történt, hogy az európai részvénypiacokon viszonylag jó a hangulat és a Brexit-megállapodásban is bizakodnak a befektetők, ma-holnap újra telefonon egyeztet egymással a brit kormányfő és az Európai Bizottság elnöke és a borús előjelek ellenére talán sikerül holnapig megállapodni. Közben az MNB a ma tartott egyhetes betéti tenderen továbbra is 0,75%-os kamatot kínált fel (nem csökkentette tehát), így elvileg ez sem indokolja a forint gyengélkedését.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
huifdel201223

Ha kimaradsz, lemaradsz! Ez megy ma is a tőzsdén

Vegyesen fejezték be a tegnapi napot az amerikai tőzsdék: az S&P 500 és a Dow Jones is lejjebb került, míg a Nasdaq enyhén emelkedett. A befektetők továbbra is az új, fertőzőbb koronavírusra figyelnek, illetve a Brexit körüli bizonytalanságokra. Pozitívum, hogy jövő héten a tengerentúlon kiküldhetik az amerikai állampolgároknak az új pénzügyi mentőcsomaggal járó 600 dolláros csekkeket. Az ázsiai tőzsdék többnyire emelkednek és hasonlóan pozitív a hangulat az európai részvényindexek tekintetében is.

Tovább a cikkhez

Kritikus szinten billeg a forint - Ha nem áll meg az esés, a 370-es szint kerülhet célkeresztbe

Bár a hétfői nagy részvénypiaci esés és devizapiaci hangulatromlás után tegnap már látszottak a hangulatjavulás jelei és ma hajnalra meg is állapodott a londoni, a párizsi és a brüsszeli kormány az utazási korlátozások enyhítéséről, továbbra is sok a bizonytalanság. Egyrészt az, hogy kell-e Anglia, netán az Egyesült Királyság egész területére kiterjedően a legsúlyosabb, 4-es fokozatú kijárási korlátozásokat elrendelni, ma-holnap kiderülhet, másrészt ott a Brexit is, amely körül továbbra is hatalmas a bizonytalanság. Ilyen környezetben nem tud igazán erőre kapni a forint és a többi régiós deviza sem, és ahogy látjuk: kritikus szint körül billeg az euróval szemben.

Az elmúlt hónapokban a 362,5 körüli zóna többször is megállította az árfolyamot, hol támaszként, hol ellenállásként funkcionált és most is idáig esett a minap a forint. Ha ez a szint elesne, azaz az EUFHUF felfelé átlépné ezt a vonalat, akkor kinyílna az a zóna, amelybe már a tavasszal és ősszel is megjárt 370 közeli szint is benne van.

hufreggkritikus201223
regrelregg201223

A forint a bizonytalanabb hangulatban erősödő dollárral szemben sem tudott eddig erőre kapni, így a jegyzések már alulról közelítik a 300-as kerek szintet, ma reggel 297 körül mozognak.

usdhufregg201223

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kétséges ma estig a Brexit-alku és az is, hogy egyáltalán összejön-e valaha

A legfrissebb fejlemények szerint kétséges, hogy ma estig összejön-e a Brexit kereskedelmi megállapodás. Ennek oka, hogy még mindig nagyok a nézetkülönbségek a halászat, az egyenlő versenyfeltételek és a vitarendezés terén és erre a bizonytalan helyzetre a szuperfertőző angliai vírustörzs korlátozásával kapcsolatos kormányzati teendők mellett még "rá is tesz egy lapáttal" az a feszültség, ahogy a franciák reagáltak az angliai helyzetre, és így emberi okai is lehetnek a gyors (vagy bármikori) alku elmaradásának.

Tovább a cikkhez
GettyImages-1206147315
forint mnb épület sötét magyar jegybank
johnson&johnsonvakcina
apafia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint készpénz