forint és euro
Deviza

Kedd reggel is 361 közelében kezd a forint

Portfolio
Minimális erősödéssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, de továbbra is 361 felett jár a jegyzés. Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látszik nagy elmozdulás, nagyrészt az mozgatja most a forintot is. A befektetők továbbra is elsősorban a koronavírussal kapcsolatos hírekre figyelnek, emellett Joe Biden közelgő beiktatása mozgatja a hangulatot.

Kedd reggel 361-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából hétfő estéhez képest. Tegnap a forint érezhetően gyengült, ezzel visszatért a 360-as lélektani szint fölé, a jelek szerint itt talált kicsit nyugvópontra az árfolyam az év elején. A dollárral szemben most 296,7-nél járunk, míg az angol font 402,26 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

 Egyelőre a régiós devizák piacán sem látszik nagy elmozdulás a reggeli órákban, a lengyel zloty 0,2 százalékos erősödést mutat az euróval szemben, a cseh korona pedig egyelőre alig mozdult. A feltörekvő piacon közben a török líra 0,6%-os erősödéssel kezdi a napot a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,4 százalékot javított.

Az euró-dollár árfolyamban sem látszik egyelőre nagy elmozdulás kora reggel, az euró próbál minimálisan visszaerősödni a tegnapi korrekció után, így 1,2163 körül jár a jegyzés. Az elmúlt hónapokban jelentős erősödést láttunk a közös európai deviza esetében, majd ezt korrigálta kicsit az árfolyam az utóbbi pár napban. A japán jen ma reggel alig mozdult, az angol font viszont 0,3%-kal erősödött a dollárral szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

apafia
forint
GettyImages-1206147315
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan érhetsz magasabb hozamot, alacsonyabb költségek mellett.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
forint készpénz