forint bankjegy
Deviza

Megint megijedt új csúcsától a forint, hirtelen gyengült vissza

Portfolio
A csütörtök délelőtti stabilitás után dél körül hirtelen megint erőre kapott a forint és délután ismét új tízhavi csúcsra ment az euróval szemben 345,6 körül. Közben a dollárral szemben is megint 283-nál jár, ami egy kulcsfontosságú szint.

Tovább esik a forint

Már 347,2 körül jár az euró jegyzése, ami 0,3%-kal magasabb a tegnap estinél, vagyis elég egyértelmű a fordulat napon belül, a délutáni 345-höz képest már jelentős a gyengülés.

Kapaszkodik a dollár

A dollár tovább erősödik az euróval szemben, már 1,215 alatt jár a jegyzés, ami fél százalékkal alacsonyabb a tegnap estinél.

Hirtelen botlott a forint

Hirtelen gyengült vissza a forint az euróval szemben, most 346,4 körül jár a jegyzés, amivel korábbi erősödését egy az egyban elbukta a magyar deviza. A dollár 285,2-nél jár, az angol font pedig 402,5 forintba kerül.

Erős amerikai munkaerőpiaci adatok érkeztek

Az Egyesült Államokban közzétette az ADP a versenyszférában foglalkoztatottak létszámának májusi változását. A foglalkoztatottság növekedése meghaladta az elemzői várakozásokat és az előző havi növekedést.

Tovább a cikkhez

Ma is új csúcsra ment a forint, egyre távolabb a 350-es euró

A dél körüli hullámszerű forinterősödés után a délutáni kereskedésben 345,6-ig erősödött a forint az euróval szemben, miközben a vártnál jóval erősebb lett az aemrikai ADP foglalkoztatottsági adat, ami erősíteni kezdte a dollárt. A dollár/forint jegyzések emiatt 283 közeléből emelkedni kezdtek, de még mindig a 13 éves emelkedő trendvonalnál toporog az árfolyam.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Történelmi csúcsokat döntöget a BUX, merre tovább? - Megkérdeztük a hazai alapkezelőket

Történelmi csúcsokat döntögetett a BUX index az elmúlt napokban, a nagy kérdés, hogy merre tovább? Havi rendszeres felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit várnak a magyar piacon és melyek a kedvenc részvényeik. Elmondták véleményüket a forint kilátásairól is a profi befektetők.

Tovább a cikkhez

Az MNB szerint csak a rászorulóknak kellene igénybe venniük a továbbiakban a törlesztési moratóriumo

Az MNB legfeljebb úgy hosszabbítaná meg a törlesztési moratóriumot, hogy csak a rászorulók maradhassanak benne 2021. augusztus 31-e után – hangzott el a Pénzügyi stabilitási jelentés mai online bemutatóján. A lakossági hitelek többségének több mint 3,5 évvel tolódna ki a futamideje, ha a moratórium 2022 közepéig fennmaradna, az érintettek kétharmada azonban nincs tisztában az adósságszolgálati következményekkel – figyelmeztettek a jegybanki elemzők. A vállalati hitelek 10%-át és a lakosságiak 12%-át látják sérülékenynek az MNB elemzése alapján. A bankszektor prudens céltartalékolással készült fel a hitelportfóliók minőségének romlására, tőkehelyzete és likviditása stabil, jövedelmezősége viszont romlott. A Növekedési Hitelprogram a következő hetekben, hónapokban a jelenlegi formájában véget érhet – árulták el a Portfolio kérdésére.

Tovább a cikkhez

Megint elakadni látszik a forint, de párszor már ránk cáfolt

Csütörtök reggel 346,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. Az utóbbi napokban 346 alatt is járt a jegyzés, onnan már többször visszapattant, a jelek szerint itt megtorpanni látszik az utóbbi hetekben látott forinterősödés. A következő időszakban a jegybanki döntésekre figyelhetnek elsősorban a befektetők, az MNB esetében borítékolható a kamatemelés, de a Fednek is reagálnia kellene legalább a kommunikációban az emelkedő inflációs kockázatokra. A dollár jegyzése most 284,17-nél jár, míg az angol font 402 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, miközben a feltörekvő piacon a török líra 8,6 körül stabilizáloódott a dollárral szemben a tegnapi jelentős zuhanást követően.

A dollár próbálja 1,22 alatt megvetni a lábát az euróval szemben, most 1,2189 körül jár a jegyzés, ami 0,2 százalékkal alacsonyabb a szerda estinél. A japán jen közben szintén 0,2%-kal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,15%-ot veszített.

Címlapkép: Getty Images

oroszország koronavírus járvány
montenegró járvány
fodrasz covid korona
koronavírus adatok sejt járvány
európai bizottság brüsszel eu európai unió

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
deviza trader forint árfolyam kereskedő