Előfizetői tartalom

Csúnya, amit a forint művel - Heti mélypontra ütötték, 360 felett az euró

Portfolio
A csütörtöki határozott forinterősödéssel átmenetileg 357-nél is járt az euró, de aztán megtorpant a forint, péntek reggel óta pedig több hullámban összességében megint jelentős forintesés következett be, kilógva a régiós devizák mezőnyéből is. Késő délutánra 360 felett heti mélypontra ütötték a forintot, így fontos technikai szinthez ért az árfolyam. A mai forintesés azután történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjúban megerősítette: késhetnek az EU-s pénzek és addig tisztán magyar költségvetési forrásokból akarja megoldani a helyzet áthidalását a kormány. Közben a piac azt találgatja, hogy az MNB milyen ütemű kamatemelést hajt végre jövő kedden, amely a jegybank szerint jelzésértékű lesz a következő hónapok lépései kapcsán.

2021. július 23. 19:42 Megosztás 360 felett ragadt az euró Továbbra is 360 felett jár az euró jegyzése, ez 0,7%-kal magasabb a csütörtök esti árfolyamnál. A forint fájdalmasan alulteljesítő ma, a régióban a lengyel zloty és a cseh korona 0,1-0,2%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés