forint bankjegy
Deviza

Öthetes csúcson ragadt a forint, közel a 350-es euró

Portfolio
A vártnál gyengébb kínai makroadatok és az afgán helyzet miatti fokozott bizonytalanság rontotta hétfőn délelőtt a nemzetközi részvénypiaci hangulatot, de ez a forintra most nem hatott: kis erősödéssel indította a hetet és ennek nyomán a déli órákban 351,5 körül öthetes csúcson jár az euróval szemben. A nap további részében aztán meg is őrizte a forint a frissen szerzett erejét.

Öthetes csúcson ragadt a forint, közel a 350-es euró

A déli órákban volt egy kis forintgyengülés, de a 352,2 körüli árfolyamszint már ellenállásnak számított az EURHUF-ban, így arról újra az erősödés felé mozdult el a forint. Most 351,6 körül jár a kereskedés, azaz öthetes csúcsán ragadt a magyar fizetőeszköz. Mivel az euró/dollár ma nem sokat mozgott, 1,1790 körül stagnált, így a dollár/forint jegyzések is süllyedtek: most 298,3 körül ingadoznak a bankközi piacon, azaz itt tíznapos forintcsúcsról beszélhetünk.

Öthetes csúcson a forint, áttört egy akadályt

Mintegy 1 egységet erősödött a délelőtti kereskedés során a forint az euróval szemben 351,7-ig, így áttörte a 352-nél húzódó gyenge támasz szintet, ami a múlt héten még megállította a forint menetelését. A dollár kurzusa 298,5-ig ereszkedett a bankközi piacon.

Öthetes csúcson a forint, fontos akadályok vannak előtte a borongós piaci hangulatban

A borongósabb nemzetközi befektetői hangulatban a forint 352,5 körül kezdte a hetet és az utóbbi fél órában elkezdett erősödni, az euróval szembeni jegyzések 352-ig ereszkedtek. Innen indult el öt héttel ezelőtt a forint esési hulláma, így tehát most ezt teszteli vissza az árfolyam.

Ez a 352-es szint nem számít túlságosan erős támasznak az EURHUF-ban, inkább majd a kerek 350-es szint lehet az (pszichológiailag fontos szint), illetve alatta a 345-346-os zóna, ha odáig ki tud tartani a forint ereje.

Holnap a második negyedéves magyar GDP-adat első becslését ismerjük meg, a Portfolio konszenzusa szerint 17% körüli nyers növekedési adat jöhet majd a tavalyi nagy visszaesés utáni természetes felpattanás jegyében, de inkább a negyedéves növekedési lendületet kell majd figyelni. Amint rámutattunk: szerdán jön az Eurostat júliusi inflációs statisztikája, és ebben nagy valószínűséggel már letaszítják Magyarországot a csúcsról.

A dollár az utóbbi napokban kicsit gyengült az euróval szemben, így a dollár/forint jegyzések a kerek 300-as szint alá buktak, ma reggel 298,9 körül jár a kereskedés.

Címlapkép forrása: Getty Images

karikó katalin
GettyImages-1202271610 (1)
GettyImages-887623138
bull
novákkatalin
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam