grafikon shutter
Deviza

Tízhetes csúcsról fordult le a forint, nagy mozgás jöhet pénteken

Portfolio
Az MNB-kamatemelése és az eszközvásárlási program leállítási menetrendjének jelzése tízhetes csúcsra erősítette szerdán a forintot az euróval szemben 347-nél, de csütörtökön erről a gyengülés irányába fordult le az árfolyam, igaz ezzel együtt továbbra is a 350 alatti tartományról beszélünk. Pénteken délután magyar idő szerint 4 órakor kiemelt jelentőségű esemény lesz: beszédet tart a fed elnöke a Jackson Hole-i konferencián, amely akár jelentős devizapiaci kilengéseket is hozhat.

Eddig nem láttunk trendszerű és jelentős forinterősödést az MNB keddi lépéseire, az árfolyam a 349 körüli régióból tegnapra átmenetileg 347-ig erősödött, tízhetes csúcsra, aztán ma 349-ig visszagyengült. Az óvatos piaci hozzáállásban annak is szerepe van, hogy a világ sok befektetője kivár a most zajló amerikai Fed jegybankári konferencia fő eseményéig, Jerome Powell Fed-elnök péntek délután magyar idő szerint 4-kor kezdődő beszédének kezdetéig.

Elsősorban arra kíváncsiak a befektetők, hogy a jegybankelnök mit mond az egyre súlyosbodó amerikai koronavírus-járvány gazdasági hatásairól, illetve arról, hogy az hogyan befolyásolja a havi átlagban 120 milliárd dolláros eszközvásárlási program leállításának kezdetét, feltételeit. Ha arra küld szignált a befektetőknek, hogy a program leállításának megkezdése már idén ősszel-télen reális, akkor az a dollárt erősítheti, az amerikai kötvényhozamokat emelheti, a részvénypiacokat megviselheti és a kockázati étvágy romlása a feltörekvő (deviza)piacokon is eladási hullámot generálhat.

A Fed eszközvásárlási programjának kilátásairól két minapi nagyobb cikkünk:

Egyelőre tehát a kivárás jeleit látjuk, az euró/dollár ma 1,1760 körül oldalazott, és így a forint az euróval szemben 349 közelében, a dollárral szemben 296,5 körül hullámzott a bankközi piacon. Az euró ellenében tehát lefordult a tegnap elért tízhetes csúcsáról, de egyelőre nincs érdemi visszagyengülés.

Címlapkép forrása: Shutterstock

befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
bull
VAL_03974 (1)
hiventures vezetői panelbeszélgetés
budapest
vakcina románia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam