Előfizetői tartalom

Háromhavi csúcs közeléből ütötték le a forintot

Portfolio
Csütörtökön újra megpróbált a 347-es szint alá jutni a forint az euróval szemben, rövid időre csaknem háromhavi csúcsra is ért 347,1-nél, de röviddel dél után esni kezdett a többi régiós devizával együtt. A jelek szerint az EKB eszközvásárlási programjának esetleges téli lassításával kapcsolatos aggodalmak, illetve az MNB már meg is kezdett programlassítása nyugtalanságot okoz a magyar állampapírpiacon (hozamemelkedés, mai aukciós eredmény), ez pedig a forinra is visszahat, megállítja az erősödési kísérleteit. A befektetők mindezek miatt már az EKB jövő heti kamatdöntésére és az azt követő üzenetekre kezdenek koncentrálni.

2021. szeptember 02. 17:37 Megosztás Tovább gyengült estére a forint A kora délután kezdődött forintgyengülés nyomán mostanra 348,5-ig emelkedett az euró és 293,8-ig a dollárral szemben. Mindez afelé mutat, hogy rövid távon a 347 körüli szint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés