Előfizetői tartalom

Kirobbanó kereslet mellett tovább emelkedett a 3 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Portfolio
Az elmúlt hetek 10-30 milliárd forint közötti, nagyon visszafogott vételi érdeklődése után ma kirobbanó kereslet jellemezte 3 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegy aukcióját, de még ezzel együtt is jócskán, 27 bázisponttal tovább emelkedett az aukció átlaghozama 1,09%-ra. Fontos, hogy ez még mindig jóval alacsonyabb az éppen aktuális jegybanki alapkamatnál (1,5%) és a tegnapi másodpiaci referenciahozamnál is 3 bázisponttal alacsonyabb.

A 3 hónapos lejáratú, D211215 sorozatból az ÁKK 15 milliárd forint értékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak a keddi aukción. A kereslet 79,57 milliárd forint volt, így a lefedettség 530% lett. Az ÁKK az eredetileg meghirdetett mennyiségű ajánlatot fogadott be. Az értékesített papírok hozama 1,05% és 1,12% között szórt, az átlaghozam 1,09% lett, ami 3 bp-tal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés