forint bankjegy
Deviza

Nem kímélik a forintot: közel a 365-ös szint

Portfolio
Szeptember elején még csak 347 forintot kellett fizetni egy euróért a bankközi piacon, azóta szinte töretlen a hazai fizetőeszköz gyengülése. Tegnap már 365 fölé szúrt az árfolyam, ezzel másfél hónap alatt 5%-os az értékvesztése. Ma reggel sem tört meg a gyengülő trend, a 364 feletti árfolyam azt jelenti, hogy a forint jóval gyengébben kezdte a pénteki napot, mint a csütörtököt. A piacnyitás utáni órákban viszont enyhe erősödést mutat, és 364 alá került az árfolyam, és a nap során eddig végig erősödésben volt. A délutáni órákra viszont már ismét közel került a tegnapi szintjéhez, estére pedig karnyújtásnyira került a 365-ös szint.

Péntek este is gyengül a forint

A péntek esti órákban tovább gyengült a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, így karnyújtásnyi távolságra került a 365-ös szint, jelenleg a jegyzés 364,7 közelében tartózkodik. A dollár szembeni jegyzés 313,5 felett jár, míg egy angol fontért közel 431 forintot kérnek a bankközi devizapiacon a hét utolsó munkanapján.

eurhuf1022

Elfogyott a lendület

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ismét átlépte a forint a 364-es szintet az euróval szemben, a délután folyamán fokozatosan fogyott az ereje, de még mindig enyhe erősödést mutat az euróval szemben. A régiós devizák gyengülőben, azaz a forint még mindig kissé felülteljesít napon belül, de már látványosan szűkül az olló.

Erősödésbe kezdett a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A reggeli stagnálás után most épp erősödik a forint az euróval szemben, egy euró 363 forint 60 fillérbe kerül, ez 0,2%-os erősödést jelent. A régiós devizák nem mozdultak érdemben a tegnapi zárószintről, így a forint kissé felülteljesít (a forint az egész hónapban alulteljesítő volt a régiós devizákhoz képest, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat a magyar devizának fájt leginkább).

Gyenge szintről indítja a napot a forint

Tegnap este 365,5-ön is járt az euró jegyzése a forinttal szemben, ami március óta nem látott mélypontot jelent a hazai fizetőeszköz esetében. Reggelre ehhez képest erősebb szintre ért a kurzus, de így is 364 felett indul a bankközi piac.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint gyengélkedésének külföldi és hazai okairól itt írtunk részletesebben:

Ma különösebben nagy jelentőségű gazdasági adatok nem mozgatják a forint árfolyamát. Új magyar költségvetési számokat ismerhetünk meg, ám ezek nem szokták megmozgatni a kurzust. Amennyiben meglepetést okoznak, akkor az európai beszerzésimenedzser-indexek az euró megmozgatásán keresztül hozhatnak forintpiaci hatást.

Címlapkép: Getty Images

bét
koronavirus varians
koronavírus vakcina oltás oltakozás oltatás
kórház koronavírus covid-19

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
forint bankjegy