Előfizetői tartalom

Még tovább erősödött a forint az MNB rendkívüli lépése és a Fed bejelentése után

Portfolio
Borongós hangulatban indult a keddi kereskedés a forint piacán is az omikron variáns vakcinák hatékonyságára gyakorolt negatív hatásai miatt, de aztán hullámszerű forinterősödést okozott az MNB azon váratlan bejelentése a nem-kamatmeghatározó ülésen, hogy jócskán megemelték és ki is tágították az alapkamat körüli kamatfolyosót. Ez megteremti már a most csütörtöki és akár a jövő csütörtöki további határozott jegybanki kamatemelést. Nemcsak az MNB lepte meg ma a piacokat, hanem a Fed is, amelynek elnöke egy szenátus meghallgatáson váratlanul azt jelentette be: már a decemberi kamatdöntő ülésen arról fognak vitázni, hogy felgyorsítják a pénznyomtatási program kivezetését, mert olyan fokú inflációs kockázatokat érzékelnek.

2021. november 30. 19:35 Megosztás Erősödik a forint A forint tovább erősödött a késő esti órákban: 324 ről 322-ig ment a dollárral szemben és 366 környékéről 365 alá erősödött az euróval szemben. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés