Előfizetői tartalom

Továbbra sem szabadul a 370-től a forint, hiába sorakoznak a kamatemelések

Portfolio
Próbál megint eltávolodni a forint a 370-es lélektani szinttől, de továbbra is látótávolságon belül van tőle. Pedig az MNB látszólag mindent megtesz, hogy visszarángassa a szakadék széléről a magyar devizát, egyetlen hónap alatt megduplázta az irányadó kamatot, azonban a jelek szerint ez sem indított el eddig komolyabb erősödést.

Péntek reggel 368,75 körül járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a csütörtök esti jegyzéssel. A magyar deviza a hét közepén 370 felett is járt, majd tegnap az MNB újabb 30 bázisponttal 3,6%-ra emelte az irányadó kamatot egyhetes betéti tenderén. A jegybank ezzel egyetlen hónap alatt megduplázta a kamatszintet, azonban úgy tűnik, hogy ez nem volt elég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés