Előfizetői tartalom

Bejelentették a nagy líramentő tervet – Csak eszköz az előrehozott választásokhoz?

Portfolio
Fenntarthatatlan volt az az árfolyamszint, ahova szakadt a líra a dollárral szemben, ezért lépni kellett és történelmi jelentőségű a lépés – jelezték a török elnök környezetéből a kedden bejelentett lírabetéti garanciarendszer hátterét. A programot az elemzők lényeges kockázatokkal tarkított lépésnek tartják és lehet, hogy az egész csak egy eszköz az előrehozott választásokhoz.

A hétfő esti kormányülés után Recep Tayyip Erdogan elnök által felvázolt, kedden a pénzügyi tárca által kibontott terv lényege a Reuters összefoglalója szerint az, hogy 3, 6, 9, illetve 12 hónapos fix futamidejű lírabetéteket fog kínálni a török bankrendszer a magánszemélyeknek a jegybanki irányadó ráta mellett azzal az ígérettel, hogy ha a futamidő alatt a líra többet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés