forint készpénz érme
Deviza

Estére újabb lendületet vett a forint

Portfolio
Minimális gyengüléssel kezdte a hétfői napot a forint az euróval szemben, este viszont újabb lendületet kapott, és már erősödőben van.

358-ig elment

Az esti órákra a forint megint lendületet vett és visszaerősödött, egészen 358-ig elment az euróval szemben, itt viszont egy kissé megtorpant. Jelenleg egy euró 358 forint 30 fillérbe kerül. Ez kis mértékű erősödést jelent, de nagyon közel van a tegnap éjjeli szinthez.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kifulladt az erősödés

Délutánra 358,8-ig gyengült vissza a forint az euróval szemben, ezzel ledolgozta korábbi erősödését a magyar deviza, már minimális gyengülésben van péntekhez képest.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Begyújtotta a rakétákat a forint – Mi történt az év elején?

Nagy lendülettel kezdte a 2022-es évet a forint, alig egy hét alatt 3 százalékkal erősödött az euróval szemben, amivel ledolgozta tavaly összeszedett hátrányát. A néhány hete látott 370 feletti szintek után sokaknak meglepő lehet a magyar deviza száguldása. De meddig tarthat ez? Milyen forintárfolyammal számolhatunk idén?

Tovább a cikkhez

Kapaszkodik tovább a forint

Hétfő reggel 358 közelébe erősödött a forint, ami 0,1%-os javulást jelent péntek estéhez képest. Ezzel egyébként három hónapos csúcson van a magyar deviza, vagyis a jó évkezdet megtette a hatását.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A Goldman szerint keményen a gázra lép idén a Fed, négy kamatemelés jöhet

A Fed idén várhatóan négy alkalommal emel majd kamatot és legkésőbb júliusban megkezdi a mérlegének zsugorítását – írja a Bloomberg a Goldman Sachs elemzése alapján.

Tovább a cikkhez

Nagyot ment a múlt héten a forint – Meddig tart ki a jó hangulat?

Hétfő reggel 359-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1%-os gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. A magyar deviza a múlt héten jelentősen erősödött, majdnem 3%-os szárnyalással kezdte az évet az euróval szemben. Ebben szerepe lehetett az év eleji pozíciófelvételeknek, illetve azoknak a várakozásoknak, hogy hamarosan akár pozitív is lehet a most még erőteljesen negatív magyar reálkamat. A következő napokban az MNB csütörtöki egyhetes betéti tenderére, valamint a KSH pénteken megj9elenő decemberi inflációs adatára lesz érdemes figyelni. Utóbbi azért lehet különösen izgalmas, mert a várakozások szerint novemberben 7,4%-on tetőzhetett az áremelkedés, kérdés, hogy valóban csökkenést regisztráltak-e már az év végén. A dollárral szemben most 317 körül járunk, míg az angol font 430,67 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdi a hetet. A múlt héten a régióban is felülteljesítő volt a magyar deviza, kérdés, ez meddig tarthat ki. A feltörekvő piacon a török líra fél százalékkal erősödött reggelre a dollárral szemben.

A dollár sokak várakozásának megfelelően erősödéssel kezdte az évet, majd a Fed múlt heti jegyzőkönyve csak ráerősített arra, hogy az amerikai jegybank erőteljes szigorító lépésekkel készülhet 2022-re. A tengerentúli hozamok is emelkedésnek indultak a múlt héten, így nem meglepő a dollár erősödése. Hétfő reggel további 0,2%-kal 1,134 környékére kapaszkodott a dollár. A japán jen közben 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett, míg az angol font stagnált az amerikai devizával szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

bear_1
kormányülés orbán viktor
amerikai-egyesult-allamok-ukrajna
omikron
tedrosz-adhanom-gebrejeszusz-who

Holdblog Netflix összeomlás

Az idei év talán legtöbb befektetőt megmozgató kérdése, hogy az amerikai technológiai részvények még meddig teljesíthetik...

Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hogyan teljesítenek a főbb részvénypiacok?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint bankjegy