Előfizetői tartalom

Itt a magyarázat a 400-as euróárfolyamra: a háború kirobbanásakor azonnal támadásba lendültek a spekulánsok

Az orosz-ukrán háború kitörését követően hirtelen új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben, a 400-as lélektani szintet is megérintette a jegyzés. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy hirtelen komoly spekulatív pozíciók épültek ki a magyar deviza ellen, ezt támasztja alá az MNB most megjelent ábrakészlete is. Ezeket a pozíciókat mostanra elkezdték zárni a befektetők, aminek eredményeként 370-ig kapaszkodott vissza a forint.

Rég nem látott volatilitással indult az év a forint piacán A tavalyi évet 370-nél zárta a forint az euróval szemben, most is nagyjából ugyanott áll. Vagyis aki nem követte a piaci eseményeket az elmúlt napokban, az akár azt is gondolhatná, hogy semmi nem történt szűk három hónap alatt. Ha azonban alaposabban megnézzük a grafikont, akkor látszik, hogy február végéig az erősödés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés