Előfizetői tartalom

Csúnyán beütötték a forintot estére

Portfolio
A keddi 100 bázispontos MNB kamatemelés előtti ideges piaci hangulatban 4 egységgel 376-ig esett a forint, majd a lépés hírére volt némi erősödés, aztán az egyre romló délutáni nemzetközi befektetői hangulatban, a lengyel-orosz gázválság hírére még tovább esett a zloty-val együtt és késő estére 378-ig ütötték az euróval szemben. Mivel az amerikai részvénypiacon is komoly esés volt, illetve általános menedékkeresés zajlott, ami miatt a dollár ötéves csúcsa közvetlen közelébe erősödött az euró ellenében 1,0639-nél, ezért a dollárral szemben 355 fölé gyengült estére a forint. Ez azt jelenti, hogy közelíti a tavasszal elért eddigi történelmi mélypontját.

2022. április 26. 22:21 Megosztás A forint is nagyon megérzi az ideges hangulatot A jelek szerint a lengyel-orosz, illetve bolgár-orosz gázválság híre még tovább rontotta az általános befektetői hangulatot és részben ez is okozhatta a komoly amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés