Előfizetői tartalom

Kifulladt a forint erősödése, megint a történelmi mélypont felé szédeleg

Portfolio
Mind az euróval, mind a dollárral szemben a történelmi mélypontjához közel álldogált már péntek reggel is a forint, aztán ismét elkezdett esni a borongós nemzetközi befektetői hangulatban, illetve a negatív magyar reálkamat és az EU-s viták mellett. Közben a cseh korona stagnál, a lengyel zloty erősödik, ez is mutatja, hogy elsősorban magyarspecifikus okai vannak a mai gyengülésnek, és ez összefügghet a pénteki kormányzati nyilatkozatokkal, amelyek nem éppen piacbarát üzeneteket tartalmaztak. Érdemes kiemelni, hogy az elmúlt hetekben egy egyre látványosabb forintgyengülési trendvonal tolta egyre gyengébb és gyengébb szintekre. Az euróval szemben úgy tűnik, hogy a 400-as kerek szint, az eddigi történelmi forintmélypont, áttörésére készül az árfolyam.

2022. június 10. 17:51 Megosztás Nem sokáig tartott ki a jó hangulat Kora estére a forint 398 fölé gyengült vissza, vagyis nem sokáig tartott ki az erősödés. Persze még mindig viszonylag messze a történelmi mélypont, de érezhetően fordult a hangulat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés