Előfizetői tartalom

Kritikus szinten a forint – Jön a trendtörés?

Portfolio
A ma reggeli hirtelen forinterősödéssel és a 400 alatti euróárfolyammal lényegében már elkezdte letörni a három hónapos gyengülő trendcsatornát a forint, de persze meg kell várni a mai nap további mozgását, hogy ez sikeres kísérlet lesz-e, vagy sem. Ha sikeres lesz, akkor akár további nagyobb forinterősödés is jöhet. Erre a dollár napok óta látott, ma felgyorsuló hanyatlása is alapot adhat (igaz nagy EKB-kamatemelés híre mozgatja), az EU-pénzekkel kapcsolatos kormányzati felajánlások is, továbbá az, hogy a rezsicsökkentés átalakítása az ország külső egyensúlyának relatív javulását hozhatja az energia- és egyéb import visszafogásán keresztül.

Reggel hirtelen 402 körülről 397,5-ig ugrott a forint, azóta is a kerek 400-as szint alatt jár a kereskedés, igaz látszik egy éles visszafordulás. A forint mai és elmúlt napokbeli ugrásában szerepet játszhatott az, hogy a dollár, miután a paritáson túl erősödött a minap az euróval szemben (0,996-ig), folyamatos gyengülést mutat, és ma délelőtt már 1,025-ig visszagyengült....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés