forint bankjegy
Deviza

400 alatt fejezi be a hetet a forint az euróval szemben

Portfolio
Ma reggel kissé erősödött a forint az euróval szemben, napközben viszont már gyengülés látszik. A jegyzés ugyanakkor továbbra is 400 alatt áll. Egész héten a 403 és 397-es szinte között mozgott a jegyzés az euróval szemben, most is ebben a tartományban mozog a jegyzés. A dollár erősödik az euróval szemben.

Most épp megint erősödik

A forint ezúttal erősödőben van az euróval szemben, de egészen kicsi az elmozdulás, 0,1% alatt van az erősödés. Egy euró most 397 forint 40 fillérbe kerül - hacsak nem jön valamilyen eget és földet megrengető hír a következő másfél órában, az euró-forint jó eséllyel 400 alatt fejezi be a hetet.

Kitart a dollárerő, a forint már gyengül

A dollár továbbra is erősödésben van az euróval szemben, egy nap alatt 0,7%-ot erősödött a dollár, 1,016 a jegyzés. Az EKB tegnapi üzenete tehát nem győzte meg a befektetőket, a Fed jövő heti kamatemelése lesz a következő fontos állomás, amely megszabdhatja az EURUSD irányát.

A forint gyengül az euróval szemben, 398 forint 80 fillért kell adni egy euróért, azaz a 400-as szintet egyelőre nem érte el a jegyzés. Napon belül eddig 0,2%-os gyengülést látunk.

398 forint körül az euró

Az elmúlt pár órában minimális elmozdulásokat mutat a forint-euró árfolyam görbéje, az eurót jelenleg 398,29 forinton jegyzik.

Megtépték a forintot

Az imént nagyon belevettek a forintba, 397 alá ment a jegyzés. Napon belül ezzel jelenleg 0,2%-os erősödést látunk.

Erősödik a forint pénteken, 400 alatt az euró

Viszonylag nyugodt hete volt a forintnak, a 410-es szintet ezen a héten már nem közelítette meg a jegyzés. Ez egyrészt a nemzetközi hangulat változásának is betudható, az EKB döntésére várva a dollár is gyengült a héten, másrészt a magyar gazdaságpolitikai fordulat is nagymértékben hozzájárulhatott a forint árfolyamának stabilizálódásához. Jelenleg 397,6-nál jár a jegyzés az euróval szemben, ami minimális erősödést jelent az euróval szemben.

A dollár szintén erősödik, az euróval szemben 0,3%-ot erősödött ma, a jegyzés 1,02 alatt van kicsivel. Az EKB tegnapi kamatdöntésére előbb jelentős erősödésbe kezdett az euró, de még az esemény alatt visszaadta az erősödést és azóta ismét a dollárerő a meghatározó. Ez általában kedvezőtlen előjel a forintra nézve.

A lengyel zloty szintén erősödik kissé az euróval szemben, akárcsak a cseh korona. Mindkét régiós deviza esetén 0,1% alatti gyengülést látunk.

A mai napon elsősorban a fejlett piaci beszerzésimenedzser-indexekre kell figyelni, amelyek a reálgazdaság aktuális állapotáról adhatnak friss képet a recessziós aggodalmak közepette. A forint szempontjából viszont kritikus fontosságú a Fitch Ratings ma este érkező minősítése.

Címlapkép: Getty IMages

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
forint