Előfizetői tartalom

Megint gyengül a forint az euróval szemben

Portfolio
A 392 közeli stabil kezdés után ütni kezdték a forintot az euróval szemben és már délelőtt 398 fölé ugrott az árfolyam. Mindez azután történt, hogy péntek este a Standard & Poor’s negatívra rontotta a magyar adósosztályzat kilátását, ami egy esetleges későbbi leminősítés előszele lehet, illetve a hétvégén kiszivárgott egy magyar bírósági irat, ami az igazságszolgáltatás függetlensége körüli aggályokat erősítheti, így az EU-pénzes tárgyalásokra is kihathat. Közben persze az sem tesz jót a forintnak, hogy a dollár újra erőre kapott, részben a vártnál gyengébb kínai makroadatok, a gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek hatására, amelyeket az is mutat, hogy meglepő kamatvágást jelentett be hétfő reggel a kínai jegybank.

2022. augusztus 15. 20:18 Megosztás Megint 399 felett a forint Az esti órákban ismét 399 fölé gyengült a forint az euróval szemben, jelenleg 399,4-nél jár a jegyzés. A dollárral szembeni jegyzés az esti órákban 393,2 környékén tartózkodik, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés